Welke vervangende circuits zien wij dit jaar terug in de Formule 1?

Het is natuurlijk wegens het coronavirus (COVID-19) een ontzettend vreemd jaar, ook voor de Formule 1. Waar de eerste race eigenlijk halverwege maart had moeten plaatsvinden in Australië, gebeurde dat uiteindelijk pas begin juli in Oostenrijk. De FIA en Liberty zijn bezig om een alternatieve kalender in elkaar te knutselen, om het toch een volwaardig wereldkampioenschap te maken. Het is echter wel zo dat enkele circuits, waaronder die van Zandvoort, geschrapt zijn. Hiervoor zijn echter enkele hele leuke circuits ter vervanging erbij gekomen, of er nog meer circuits worden toegevoegd kan je volgen op Gptoday.net. Welke vervangende circuits zijn er tot nu toe allemaal bijgekomen? 

Mugello

Op Circuit Mugello zal op 13 september voor de eerste in de historie van het circuit een Formule 1 race plaatsvinden. Het circuit is gelegen nabij de stad Florence in Italië, het is 5.245 kilometer lang en bevat 14 bochten en een lang recht stuk. Het is voor veel teams dus een compleet nieuw circuit, behalve voor Scuderia Ferrari waarvoor Mugello het vaste testcircuit is. Verder wordt het circuit wel veel gebruikt door motorrace klassen, waaronder de MotoGP. 

Nürburgring

De Nürburgring is één van de bekendste circuits ter wereld, van oorsprong bestond het circuit uit de Nordschleife (20,8 km) en de Südschleife (7,7 km). Op de Nordschleife werden tussen 1951 en 1976 21 officiële Formule 1 races gereden, met ook maar liefst 5 dodelijke slachtoffers. Het circuit werd niet voor niets “De groene hel” genoemd. De legendarische Oostenrijkse coureur Niki Lauda had er in ‘76 een zeer zware crash, waarna zijn auto in brand vloog en waar hij zijn bekende brandwonden van heeft. Hij overleefde het ternauwernood, sindsdien wordt het circuit niet meer gebruikt voor een Formule 1 race. Daarna besloten de eigenaren van de Nürburgring om een deel van de Südschleife om te bouwen tot een gloednieuw circuit, dit betekende het einde van de Südschleife, in 1984 vond de eerste Formule 1 race plaats op dit nieuwste deel van de Nürburgring. In 2013 vond de laatste Formule 1 race op de Nürburgring plaats, deze werd gewonnen door de Duitser Sebastian Vettel.

Autódromo Internacional do Algarve 

Het Autódromo Internacional do Algarve is een relatief nieuw circuit in de gemeente Portimão, Portugal. De bouw van het circuit werd in 2008 afgerond maar is nog nooit een Formule 1 race gereden, dat gaat dit jaar wel gebeuren. Op 25 oktober zal de allereerste race ooit van start gaan. 

Autodromo Enzo e Dino Ferrari

Dit Italiaanse circuit dat in de volksmond ook vaak gewoon “Imola” wordt genoemd, is een circuit waarop al veel Formule 1 races zijn verreden. Het is echter ook een circuit dat bekend staat om de vele ongelukken die er hebben plaatsgevonden, de bekendste zijn waarschijnlijk de dodelijke ongelukken van Roland Ratzenberger en Ayrton Senna tijdens het beruchte weekend in 1994. Sindsdien zijn er meerdere aanpassingen aan het circuit gedaan om het veiliger te maken.