bordspel

7 redenen om bordspellen te spelen

Bordspellen zijn super leuk en gezellig om samen met vrienden of familie te spelen. Het spelen van spelletjes is ook voor nog veel meer goed dan alleen gezelligheid, je kan er ook veel van leren. Wil jij weten waarom het spelen van bordspellen wordt aangeraden? Lees dan snel verder.

1. Je gedragen als je wint of verliest

Niet is zo stom als je een spelletje speelt met iemand die niet tegen zijn of haar verlies kan óf die helemaal uitbundig zijn of haar winst bij jou inwrijft na afloop van het spel. Door veel bordspellen te doen kan je leren omgaan met je eigen gedrag als je wint of verliest. Kijk naar de reacties van je tegenspelers op jouw gedrag. Dit is een handige skill ook in je dagelijks leven. 

2. Samenwerken

Bij sommigen spellen is het de bedoeling dat je samen met je teamgenoten strijd tegen het spel zelf. Zo leer je goed communiceren en compromissen sluiten. 

3. Denkvermogen

Bij de wat moeilijkere spellen moet je soms heel goed nadenken om tot een oplossing te komen. Deze stimulans van je oplossingsvermogen is heel voordelig voor in het dagelijks leven. Je leert op een creatieve manier aan oplossingen denken en zo kunnen jouw ideeën vaak uit een onverwachte hoek komen. Op KoningBordspel.nl vind je een breed aanbod spellen waarbij je jouw denkvermogen uitdaagt.

4. Plezier

Met een kast vol spelletjes hoef je je nooit meer te vervelen. Samen een spel spelen met je vrienden of familie zorgt voor onwijs veel plezier en gezelligheid in je leven en dat is heel erg gezond. Iedereen heeft af en toe wat ontspanning nodig in het leven. 

5. Bespaart geld

Als je even een maand wat minder geld hebt te besteden trek je gewoon een leuk spel uit de kast en dan heb je de hele avond plezier voor nop. Het spel kost natuurlijk wel eenmalig wat geld maar dat heb je er zo uitgehaald met de vele uren aan speelplezier. 

6. Rekenen

Bij sommige spelletjes moet je hoofdrekenen en goed aantallen onthouden. Dus door deze soorten spellen veel te spelen zal je veel beter worden in hoofdrekenen. Dit stimuleert je hersenen en is dus goed voor lichaam en geest.

7. Reactievermogen

Sommige spellen vergen snelle reacties van je en het spelen hiervan zal dus ook jou reactievermogen aanzienlijk verbeteren. Dit is handig als je bijvoorbeeld ook nog sport in het dagelijks leven.