Zijn er goedkope privé jets om te huren?

Goedkoop en privé jets zijn geen woorden die vaak in dezelfde zin voorkomen. Dit is ook niet zo gek, aangezien privé jets vaak alleen worden gezien op foto’s met rijke mensen. Niet veel mensen zullen het daarom als mogelijk zien dat een privé jet goedkoop is, al is het maar om te huren. Wellicht is goedkoop hierbij niet de allerbeste woordkeuze, maar moeten we eerder voor betaalbaar gaan. Waarom leggen we hieronder uit.

Is goedkoop echt mogelijk?


Voor de gemiddelde persoon zal het huren van een privé jet nooit echt goedkoop zijn. De huur voor een enkele vlucht begint namelijk al gauw vanaf een kleine 10.000 euro. Een bedrag wat al snel meer is dan wat gezinnen aan volledige vakanties besteden. Daarom zeiden we al dat goedkoop wellicht niet de allerbeste term is om het huren van een privé jet te vergelijken.

Toch is 10.000 euro voor een vlucht met een privé jet wel degelijk aan de goedkope kant. Dit heeft echter meer te maken met perspectief. Je kunt namelijk ook vliegen met een privé jet voor 100.000 euro of meer. In vergelijking ziet de 10.000 euro er ineens een stuk goedkoper uit. Natuurlijk blijft het dan alsnog wel een aanzienlijk bedrag. Maar het is wel het verschil tussen het kopen van een vrij goede auto of de helft aanbetalen van een huis. Als je het zo vergelijkt is het verschil goed te zien.

Zijn er ook nog uitschieters?


Een echte speurhond zal het lukken om ook voor goedkoper dan 10.000 euro een privé jet te huren. Dit is ook zeker mogelijk, alleen moet je er dan niet van uitgaan dat je het meest luxe model krijgt om in te vliegen. En niet te vergeten dat goedkoop ook duurkoop kan zijn. Bepaalde kosten worden waarschijnlijk bij het originele huurbedrag opgeteld, wat anders standaard bij de prijs inbegrepen zal zijn. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn als vliegtuigpersoneel of brandstof.

Is het dan ook voor jou mogelijk?


Tuurlijk kun jij ook in een privé jet vliegen. Wellicht kun je er een tijdje voor sparen of vind je net die ene goede aanbieding. Het allerhandigst om te doen is om de reis te splitsen. Het heet dan wel een privé vliegtuig, maar dit betekent niet dat je er in je eentje gebruik van hoeft te maken. De vlucht delen met een aantal vrienden of familie leden drukt de kosten van een privé jet al aanzienlijk. Zo kunnen jullie met zijn allen die droom waarmaken om met een privé jet te vliegen. Dan ook nog eens voor een vrij goedkope prijs. En laten we eerlijk zijn; iedereen wil weleens met een privé jet gevlogen hebben, toch?

Bron: First Class Aviation