Wanneer wordt een prepaid voordelig voor jou?

Een prepaid simkaart online bestellen prepaid simkaart online bestellen; tegenwoordig bestellen steeds minder Nederlanders een prepaid simkaart. Met name in de leeftijdscategorie twintig tot en met veertig jaar raakt de prepaid simkaart uit de gratie. Dat is best zonde, want met name als je op vakantie gaat buiten de EU is het slim om een simkaart online te bestellen. Hoe dat zit, lees je in dit artikel.

Onbezorgd op rei

Binnen of buiten de EU is een wezenlijk verschil

Maak je binnen de Europese Unie gebruik van je mobiele telefoon? Dan betaal je met een mobiele abonnement geen extra kosten, want de EU heeft recent besloten dat mobiele providers voor bellen en internetten geen extra kosten in rekening mogen brengen. Let er dan wel goed op welke landen binnen de Europese Unie vallen. Zo maken Zwitserland, Noorwegen en Turkije geen deel uit van de Europese Unie! In dit geval is een sim only abonnement nog voordelig, want de kosten voor bellen en internetten worden steeds lager.

Ben je buiten de EU actief? Dan kan je voor torenhoge rekeningen komen te staan als je niet goed oplet. Door een prepaid simkaart online te bestellen heb je meer controle over je kosten. Het woord ‘prepaid’ zegt het eigenlijk al: met een prepaid simkaart betaal je vooraf voor je mobiele gebruik. Zo heb je de kosten volledig in de hand.

Zo voorkom je torenhoge rekeningen

Een torenhoge rekeningen krijg je als je je roaming voor een lange tijd aan laat staan, of dat je langdurig belt. Zo hanteert T-Mobile vijf euro per MB die je verbruikt!

Pas dus nogmaals echt goed op. Gebruik zoveel mogelijk Wifi, want dat is immers gratis. Indien je wilt bellen is bellen via Whatsapp een slimme optie. En tot slot: heb je een mobiele abonnement en gebruik je roaming? Hou je verbruik scherp in de gaten. Installeer apps om je verbruik in de gaten te houden, zoals DataMan Next.

Bekijk de website: