Voor welke parkeervoorziening op de luchthaven moet je kiezen?

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn. Je hebt je vlucht geboekt en nu moet je een parkeerplaats op de luchthaven van vertrek reserveren. Wanneer je echter op het internet naar parkeergelegenheid op het vliegveld zoekt, is de keuze echt verbijsterend. Je denkt misschien dat de prijs het enige criterium is voor het parkeren van de auto. Het is echter mogelijk dat jouw reis nadelig wordt beïnvloed als je de verkeerde keuze maakt. Hier zullen we de voor- en nadelen voor jou op een rijtje zetten, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken.

Parkeren op het terrein van de luchthaven

Op het eerste gezicht lijkt dit de meest voor de hand liggende keuze. Alle luchthavens hebben voor kort en lang parkeren hun eigen parkeerplaatsen. Parkeren op het terrein van de luchthaven is echter vaak extreem duur. Ook al is het misschien de officiële parkeerplaats van de luchthaven, hoe ver is het van de terminal? Stel je eens voor dat je je auto in de stromende regen parkeert en merkt dat je met je bagage een lange en moeilijke wandeling naar de terminal moet maken. Is de parkeerplaats 24/7 bemand? Zal iemand je komen helpen als je auto niet start als je terugkomt?

Meet & Greet parkeren

Voor mensen, die haast hebben, bieden Meet & Greet-diensten een gestroomlijnde service om jouw auto op te halen wanneer je aankomt op de luchthaven en om je bij jouw terugkeer weer te ontmoeten. Nogmaals, ook erg duur. Onderzoek ook elk Meet & Greet-bedrijf dat je overweegt om jouw auto toe te vertrouwen. Onbetrouwbare bedrijven komen en gaan en deze worden vaak in tv-programma’s voor consumenten belicht. Het is bekend dat ze soms honderden kilometers afleggen in auto’s die ze onder hun hoede hebben en ze zelfs verhuren aan nietsvermoedende chauffeurs!

Buiten de luchthaven parkeren

Parkeren buiten de luchthaven is altijd een goedkopere optie. Houd er echter wel rekening mee dat je tot 30 minuten moet wachten op een pendeldienst en mogelijk tot 20 minuten moet rijden naar de luchthaven en weer terug naar jouw auto wanneer je terugkeert. Controleer tijd/afstanden vanaf de luchthaven en de frequentie van de pendeldiensten. Controleer nogmaals of de parkeerplaats 24/7 bemand is. Zullen ze je ook helpen als je problemen met het starten van jouw auto hebt? Wij hebben onlangs enkele gasten gehad, die terugkwamen en hun auto onder een meter onder het sneeuw vonden en die geen hulp kregen om hem eruit te krijgen!

Op zoek naar een plek om te auto te parkeren op vliegveld Eindhoven? Check Eazzypark.nl!