Vision Quest is een heerlijke reis

Vision Quest

De poort naar een innerlijke reis om zo je levensdoel te vinden. Volgens de tradities van natuurvolkeren is dat wat een Vision Quest is. De Indianen bijvoorbeeld, zoeken met een Vision quest een visioen: Een nieuwe levensfase.  De betekenis van Vision Quest is in de loop van de tijd breder geworden en tegenwoordig is het de meest intense ervaring in de natuur en met jezelf.

Vier dagen en nachten
Middels een vier dagen en nachten durend en zeer krachtig ritueel maak je contact met de natuur en resulterend met jezelf. Gedurende de vier avonden en nachten eet je niets en kom je jezelf langzamerhand in alle opzichten tegen. Je ervaart je angsten, je krachten en je passies. Het doel van een moderne Vision Quest zoals we die hier kennen is het loslaten van oude ingesleten patronen én om nieuwe inspiratie op te doen. Zonder eten en geheel op jezelf aangewezen krijg je inzicht in wat voor jou de essentie van het leven is.

Verbinding met de natuur
Tijdens de beproeving, want dat is het, krijg je een beeld van wat voor jou nou eigenlijk de essentie van het leven is.  Daarbij dient de natuur waarin je bivakkeert als een spiegel. Die spiegel dient als hulpstuk om je terugbrengen bij wat jij bent. Om antwoorden te krijgen op dergelijke vragen hoef je tijdens de quest niets te doen.  Wanneer je in verbinding bent met de natuur, dan komen al die antwoorden vanzelf. Een Vision Quest verandert je. En niet in negatief opzicht. Bovendien is het ook gewoon een unieke ervaring.

Leer jezelf echt kennen
Je kunt een Vision Quest overwegen als je leven toe is aan nieuwe impulsen of als jij ook eens de verbinding met de natuur op de meest intense manier wilt ervaren. Ook als je blokkades voelt en niet voluit kunt leven, is een Vision Quest zeer interessant. Als jij jezelf écht wilt leren kennen en als je verbinding wilt zoeken met dat wat voor jou groter is dan jezelf, ook dan is Vision Quest iets waar jij echt iets mee kunt. Ook als je het diepst van je ziel wilt voelen en het aankan om vier dagen en nachten alleen in de natuur te zijn, overweeg dan eens een deelname aan Vision Quest. Meedoen is overigens niet je zo even opgeven en deelnemen. Het traject begint met een kennismakingsgesprek en het indienen van een motivatiebrief. Daarna wordt vaak nog een voorbereidingsdag gehouden.

Niet met volle tassen en koffers
Je gaat bepaald niet met volle tassen en koffers de natuur in.  Om droog te blijven neem je een stukje zeil mee, je neemt een slaapmatje of iets vergelijkbaars mee, een slaapzak uiteraard, een schepje en een toiletpapier, water en warme kleding. Daar moet je het mee doen en dat betekent dat je dus geen beroep kan doen op je telefoon, je horloge en dat je evenmin boeken of kranten leest. Op die manier kan niets je afleiden en kun je pas echt bij jezelf zijn.

Innerlijke gevoelens
Deelnemers voelen dat ze zichzelf openstellen voor de natuur, je innerlijke ervaringen en je gevoelens. Uiteraard is er wel begeleiding in de buurt en standaard worden de ervaringen van de deelnemers na afloop van de quest met elkaar gedeeld. Later vindt vaak nog eens een integratiedag plaats.

Bekijk de website: