Vakantie vieren in het buitenland? Tips om de taal te leren

De vakantieperiode is eindelijk aangebroken. Vier jij dit jaar vakantie in eigen land of ga je toch naar het buitenland? Als je naar Spanje, Frankrijk of Italië gaat, kan het lastig zijn om jezelf wegwijs te maken. Natuurlijk wordt er wel een beetje Engels gesproken, maar het is soms toch wat fijner om de lokale taal te spreken en te begrijpen. Het leren van een nieuwe taal is niet gemakkelijk en kost veel tijd. Wij geven je een aantal tips om snel en gemakkelijk een vakantie taal te leren.  

Maak het leuk voor jezelf

Aangezien je een andere taal gaat leren voor je plezier moet je ervoor zorgen dat het leuk blijft. In het begin heb je waarschijnlijk ontzettend veel motivatie, maar na een tijdje kan dit minder worden. We raden je aan om alles in je eigen tempo te doen en realistische doelen te stellen. Natuurlijk hoef je de taal in een paar weken niet helemaal onder de knie te krijgen. Het is al genoeg als je een paar basiswoorden en -zinnen kent. Zet jezelf niet al te veel onder druk en heb vooral plezier tijdens het leerproces. 

Apps om de taal te leren

Tegenwoordig gaat bijna alles online. Je hoeft dan ook niet weer in de schoolbanken te kruipen om een nieuwe taal te leren. Er zijn veel verschillende apps die je kunt gebruiken om Duits, Spaans, Italiaans of Engels voor beginners te leren. Duolingo is een van de populairste taalapps die je spelenderwijs helpt met woordjes, zinnen en grammatica leren. Daarnaast zijn er ook bepaalde apps waarbij je kunt chatten of praten met andere mensen. Een taal leer je namelijk door te oefenen en te spreken. 

Wist je dat Netflix ook een goed hulpmiddel is bij het leren van een nieuwe taal? Er zijn namelijk veel series in verschillende talen beschikbaar op de app. Door het kijken van bijvoorbeeld een Spaanse serie zul je de woorden sneller gaan begrijpen en onthouden. 

Een online cursus

Wil je de taal graag snel en gemakkelijk onder de knie krijgen en kan je wel een stok achter de deur gebruiken? Dan raden we je aan een online cursus te volgen. Op deze manier kun je wanneer en waar je maar wilt bezig met het leren van een nieuwe taal. Duits, Spaans of Frans leren, het kan allemaal via de laptop. Je hebt niet alleen veel vrijheid, maar ook veel interactie met medestudenten en ervaren docenten die je kunnen helpen en ondersteunen.