Turkije: de mooiste stranden en badplaatsen

Turkije staat bekend om haar mooie stranden en geweldige badplaatsen. Het is niet voor niets dat veel reizigers uit heel Europa hier jaarlijks naar toe reizen. Maar omdat het aanbod van mooie stranden en badplaatsen zo groot is, kan het lastig zijn om een keuze te maken. In dit artikel vertellen we jou meer over welke plekken de moeite waard zijn om te bezoeken. Daarbij moet gezegd worden dat de keuze vooral afhangt van wat van vakantie je wilt hebben. Lees gauw verder en ontdek welke badplaats in Turkije het beste bij jou past.

Voor de reiziger die van een feestje houdt

Ga je op vakantie om je rust te pakken, maar houd je ook van een feestje. Dan zijn de volgende spots geschikt voor jou: Alanya, Kusadasi, Marmaris, Bodrum en Antalya. De eerstgenoemde is een van de meest populaire spots voor een feestje. Alcohol is hier goedkoop en er worden verschillende strandfeesten georganiseerd. In Kusadasi schijnt de zon 300 dagen per jaar. Het heeft ontzettend veel mooie stranden, een bekende haven en leuke feestjes. Bodrum staat bekend als de plek waar alle rijke Turken op vakantie gaan. Je vindt hier veel traditionele restaurants en live muziek. Wil je naast chillen op de beach en feestjes ook lekker hiken? Dan past Antalya het beste bij jou. 

Voor de reiziger die van een feestje houdt

Lekker met het gezin op vakantie

Wil je van je samen met je gezin van rust genieten en niet gestoord worden door feestende vakantiegangers, dan zijn Kaya, Bitez, Turgutreis en Mermerli beach het bezoeken waard. Je vindt hier veel all-inclusive hotels en resorts waar je heerlijk in de watten wordt gelegd. Zo kun je hier genieten van mooie faciliteiten zoals zwembaden, sportscholen en tennisbanen. Bezoek je graag kleine steden dan is Bitez absoluut een bezoek waard. Mermerli beach ligt in de buurt van Antalya. Het is een dorpje aan een mooi strand waar je heerlijk kunt zwemmen en lekker van een hapje en drankje kan genieten.

Gezinsvakantie

Wat moet je regelen voordat je op reis gaat?

Alvorens je besluit om op reis te gaan is het belangrijk dat je alles geregeld hebt, zoals een hotel en een vliegticket. Wat veel mensen niet weten is dat je voor Turkije ook een visum nodig hebt, anders kom je het land niet binnen. Dit visum kun je ter plekke regelen bij aankomst. Het nadeel hiervan is dat de wachtrijen vaak lang zijn. Wil je het allemaal wat soepeler laten verlopen dan is het beter om het Turkse visum online te regelen.

Bekijk de website: