Redenen om een auto te huren op Curaçao

Curaçao behoort al jaren tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse toeristen. Met name in de wintermaanden is het heerlijk vertoeven op het eiland. Waar de dagen in Nederland korter beginnen te worden en de temperaturen dalen, geniet je op Curaçao van zomers weer. Een temperatuur van gemiddeld 30 graden Celsius in november en december maakt dat je niet langer last zal hebben van een winterdipje. Daarbij keer je terug met een fraai bruin kleurtje voor de eerste lentedagen in Nederland! Op Curaçao is het huren van een auto aan te raden. Wat maakt een huurauto op Curaçao zo populair? In dit artikel lees je handige tips.

#1: verken de parelwitte stranden op het eiland

Tijdens je verblijf op Curaçao wil je de verschillende parelwitte stranden kunnen bezoeken. Dit is het makkelijkst wanneer je de beschikking hebt over een auto. Met de auto rijd je snel van het ene naar het andere strand. Ook handig, wanneer je rond deze stranden wilt duiken of snorkelen. De afwisseling tussen de verschillende locaties maakt het leuk om steeds weer naar een ander strand te rijden!

#2: openbaar vervoer op Curaçao is beperkt

Waar je in Nederland vrijwel overal kunt komen met de trein, bus, metro en tram, is dat op Curaçao lastiger. Het openbaar vervoer is op het eiland veel minder goed geregeld dan in Nederland. Een auto huren op Curaçao voorkomt dat je afhankelijk bent van de bussen die op het eiland rijden. De bussen rijden lang niet altijd op tijd en rijden soms zelfs helemaal niet.

#3: auto huren is goedkoper dan de taxi

Een derde reden om voor een auto huren op Curaçao te kiezen, is het feit dat het huren van een auto tijdens een weekje vakantie vaak goedkoper is dan het gebruik van de taxi. Over het algemeen geldt dat des te langer de auto gehuurd wordt, des te goedkoper dit wordt ten opzichte van taxiritten. Bij een korte vakantie kan een taxi goedkoper zijn. Houd er in dat geval rekening mee, dat een auto huren je doorgaans meer vrijheid biedt.