boot gezonken + boot ophaaldienst

Op vakantie met je boot in Nederland

Heb je een eigen boot waar je op kunt slapen dan heb je er vast wel eens over nagedacht om op vakantie te gaan met je boot. De lente en het zomerseizoen zijn perfect om op vakantie te gaan met je boot. Zowel in binnen-en buitenland zijn er prachtige meren en rivieren waar je terecht kunt met je boot. In dit artikel bekijken we hoe je vakantie kunt vieren in Nederland met je eigen boot. 

De Friese meren

De Friese meren zijn prachtig om op te varen. De Friese meren lenen zich met hun diversiteit perfect voor een mooie vaarvakantie. De Friese meren zijn groot genoeg om je er een week of twee te kunnen vermaken. Vooral het Slotermeer, het Sneekermeer en het Tjeukemeer zijn populaire meren bij toeristen. Ook het Lauwersmeer is prachtig. Een vakantie met de boot op de Friese meren staat garant voor een hoop vaarplezier.

Het rivierengebied

Met het rivierengebied bedoelen we de omgeving van de Maas, de Rijn en de IJssel met hun polders, kribben en dijken. In het rivierengebied vind je verschillende mooie vaarroutes waarbij je diverse steden kunt aandoen. Vaar je op de IJssel, bezoek dan de Hanzesteden Deventer en Zutphen. Ga je de Nederrijn op doe dan Wageningen en Arnhem eens aan, of ontdek het Rijk van Nijmegen en de rivier de Waal. 

Laag Holland

Ten noorden van Amsterdam vind je een oer-Hollands stukje Nederland met water, houten huisjes, uitgestrekte weilanden en molens. Dit stukje Nederland, Laag Holland genoemd leent zich bij uitstek voor een vaarvakantie. Overal vind je water in de vorm van kanalen waardoor je niet gebonden bent aan een plek. Natuur vind je hier in overvloed. Vier je vakantie in de gebied bezoek dan ook eens Volendam, Monnickendam en Edam. 

Praktische tips

Ga je met de boot op vakantie dan is het handig om jezelf goed voor te bereiden. Bedenk van te voren wat je nodig hebt en zorg dat je dingen als belangrijke documenten klaar hebt liggen. Zorg ervoor dat je je boot hebt laten controleren en het nodige onderhoud hebt gepleegd. Bedenk ook wat je gaat doen als je boot onverhoopt zinkt. Een gezonken boot moet zo snel mogelijk uit het water worden gehaald door een boot ophaaldienst. Zorg dat je hiervoor de juiste contactgegevens opslaat in je telefoon zodat je altijd iemand kunt bereiken mocht het nodig zijn.