Op motorvakantie? Met deze 5 tips ga je goed voorbereid op reis!

Een goede voorbereiding is het halve werk. En voor een motorvakantie is die voorbereiding helemaal cruciaal. Buiten het feit dat het je rust geeft als je weet dat aan alles gedacht is, geeft het ook een hoop plezier vooraf. En voorkomt het hopelijk vervelende verrassingen onderweg en op de plaats van bestemming. Je wil er toch niet aan denken dat je honderden kilometers van huis ontdekt dat je niet goed verzekerd bent. In onderstaande blog geven wij 5 tips om goed voorbereid op motorvakantie te gaan.

1. Bepaal vooraf je route

Thuis alvast je route uitzoeken en uitstippelen zorgt allereerst voor een hoop voorpret. Bepaal hoeveel kilometer je over de snelweg wil rijden en welke mooie binnendoor routes er zijn. Ook kun je alvast uitrekenen waar je rustpauzes vallen en op welke plekken je wil lunchen en tanken.

2. Motorkleding voor alle weersomstandigheden

Met de weersvoorspelling in de hand heb je mogelijk een aardige indicatie welke motorkleding je wil meenemen. Toch is het verstandig om ook op onvoorziene omstandigheden voorbereid te zijn. Met warm weer rij je het liefst in goed ademende en ventilerende kleding en kan een systeemhelm heel aangenaam zijn. Pak voor de zekerheid ook maar wat waterdichte regenkleding in.

3. Onderhoud je motor

Zorg dat je motor goed onderhouden is en helemaal nagekeken voor je aan je  motorvakantie begint. Vervang eventueel onderdelen die wat slechter aan het worden zijn. En neem eventueel wat gereedschap, reserveonderdelen en 2 takt olie voor je motor mee in je bagage.

4. Verzeker je van een goede reisverzekering

Naast je standaard motor- en ziektekostenverzekering, is het verstandig om ook een reisverzekering af te sluiten. Je kunt onderweg ziek worden of een ongeluk krijgen. Maar ook bij diefstal en motorpech komt je verzekering van pas. Naast het (gedeeltelijk) vergoeden van gemaakte kosten, kan de alarmcentrale van de reisverzekering je onderweg hulp bieden en adviseren waar nodig. Ook is een goed motorslot essentieel om je motorfiets tegen diefstal te beschermen. Via BoonstraParts.com kun je eenvoudig topkwaliteit sloten voor je motorfiets bestellen.

5. Pak je rust onderweg

Motorrijden betekent dat je super gefocust en alert moet zijn. Je hebt geen bijrijder die met je meekijkt of je kan voorzien van eten en drinken. Las daarom om de 2 á 3 uur een rustmoment in zodat je kan opladen.