Je eigen reisblog beginnen doe je zo!

Er zijn erg veel mensen die graag een blog zouden willen beginnen. Dit is vrij logisch, want het is niet alleen fijn om je leuke avonturen en verhalen te delen met andere. Het is ook leuk om je eigen avonturen en verhalen terug te lezen over een aantal jaren. Er zijn erg veel verschillende mogelijkheden omtrent het beginnen van blogs artikel lees je hoe jij jouw eigen reisblok kunt beginnen.

Een domeinnaam registreren

Om te beginnen is het van belang om een eigen website te maken. Dit doe je door allereerst een domeinnaam te registreren. Een domeinnaam registreren is erg simpel. Er zijn een hoop websites waar je een domeinnaam kunt registreren. Bij het uitkiezen van een domeinnaam is het van belang om een goede naam te kiezen. Dit is van belang omdat je domeinnaam de naam van je website word.

Een hostingpakket en een VPS server

Als je een domeinnaam heb geregistreerd is de volgende stap het uitkiezen van een hostingpakket. Er zijn erg veel verschillende hostingpakketten. Een goed hostingpakket die geschikt is voor een blog is WordPress hosting. Het uitkiezen van een hosting pakket is van belang omdat je website op een server moet staan om online te zijn. Indien je privé gegevens en dergelijke op je blog wilt zetten is het verstandig om voor een VPS server te kiezen. Een VPS server is een privé server waar andere mensen geen toegang tot hebben. De kans op storingen en andere problemen is op een VPS server kleiner dan op gedeelde servers.

Kies een websitesoftware

De volgende stap is het uitkiezen van een websitesoftware. Er zijn erg veel aanbieders van websitesoftware. Hierom is het belangrijk om een goede websitesoftware uit te kiezen. De best passende software is afhankelijk van de website die je wilt ontwikkelen. Voor een blog is WordPress een goede websitesoftware, maar er zijn nog een hoop andere mogelijkheden.

De beveiliging van de website

Als je een domeinnaam hebt geregistreerd, een hostingpakket, eventueel een VPS server en een websitesoftware hebt geregeld is het zaak om je website te beveiligen. Door een SSL-certificaat aan te schaffen zijn het browser van de bezoeker en het browser van jouw website goed beveiligd. Er is een gratis SSL-certificaat die mogelijk geschikt is voor jouw blog. Indien je een contact of inschrijfformulier op je website wilt plaatsen is het verstandig om voor een standaard SSL-certificaat te kiezen waar je wel geld voor betaald. Als je daarvoor kiest is je website nog beter beveiligd.

De website ontwikkelen

Als je alle bovenstaande stappen hebt ondernomen kun je via de door jou gekozen websitesoftware vervolgens gemakkelijk een website in elkaar zetten. Hier zal de meeste tijd in gaan zitten en omdat het een blog is, is het aan te raden om de website geheel naar je eigen stijl aan te passen. Zeker omdat jij alle kosten betaald en omdat alleen jij blogs op de blogwebsite plaatst is het belangrijk dat jij het zelf mooi vind. Kortom, stijl de website geheel naar je eigen stijl zodat je het zelf mooi vind.