Hoe kun je echt genieten van een vakantie in eigen huis?

Door de coronacrisis waren veel mensen genoodzaakt om hun eerder geplande vakanties om te boeken of te cancelen. Dit betekent ook dat de meeste mensen nu thuis blijven terwijl ze wel al vakantiedagen hadden opgenomen. Wat doe je met al die vrije tijd thuis? Laat je het alledaagse leven gewoon doorgaan of kies je ervoor om er een echte vakantie van te maken? En hoe doe je dat dan precies?

Toegegeven, we zouden allemaal waarschijnlijk veel liever een exotisch oord verkennen en genieten van zon, zee en strand. Op dit moment is dit echter niet mogelijk. Gelukkig zijn er nog genoeg andere manieren om er toch nog een onvergetelijke vakantie thuis van te maken. In dit artikel geven we enkele tips.

Lekker eten

Waar denk je aan als je aan de vakantietijd denkt? Nieuwe culturen ontdekken, ontspannen, even geen zorgen aan je hoofd en lekker eten natuurlijk. Dat laatste kan natuurlijk ook gewoon thuis. Kies je voor supermarkt bestellen online via Butlon? Zorg er dan voor dat je enkel dingen koopt die bij een vakantie passen. Denk aan lekkere en makkelijke maaltijden, heerlijke borrelhapjes en fris & chips wat je normaal niet zou kopen. Wanneer het weer een beetje meezit, kan je vervolgens heerlijk genieten van een hapje en een drankje in eigen (voor)tuin of op het balkon. Bijna echt dat ultieme vakantiegevoel ervaren. Er is niet veel voor nodig.

Een goede voorbereiding

Watetenwevandaag?” die zin is normaal gesproken al vervelend, maar in de vakantietijd al helemaal. Het zijn gewoon van die dingen die je liever niet wilt beantwoorden en waar je gewoon geen moeite en tijd in wilt investeren. Daarom is het belangrijk om jezelf alvast goed voor te bereiden op de vakantie. Maak alvast een weekmenu en bespreek eventuele uitstapjes met het gezin. Ondanks de coronatijd is er alweer heel veel mogelijk. Plan bijvoorbeeld een keer een uitstapje naar een restaurant, bezoek een museum, ga (op gepaste wijze) shoppen of een dagje naar het strand. Het zijn slechts simpele dingen, maar ze geven wel het gehoopte effect: dat ultieme vakantiegevoel.

Iedereen vrij

Probeer er daarnaast een echte vakantie van te maken en zorg ervoor dat iedereen binnen het gezin ook daadwerkelijk vrij is. Het zou toch zonde zijn als een gezinslid nog moet werken of andere verplichtingen heeft. Dit zorgt er immers voor dat het vakantiegevoel direct weer verdwijnt. Plan daarom gezamenlijk de vakantieperiode en luid de vakantie in met een keer eten bestellen via food delivery service Butlon. Eindelijk… vakantie!

Maak de tuin vakantieproof  

Behoor jij tot één van de gelukkigen met een eigen tuin? Dan heb je zeker nu heel veel geluk. Want met een eigen tuin beschik je over genoeg mogelijkheden om van een vakantie in eigen huis te profiteren. Met een beetje mazzel tref je het ook nog eens om vakantie op te nemen in een warme periode. In ons land is dat natuurlijk altijd een beetje onzeker, maar het kan hier soms enorm warm worden. Dan is het natuurlijk aan jou om hier optimaal van te profiteren. Hang een hangmat tussen twee palen, investeer in een mooi opzetzwembad en geniet van jouw eigen geheel coronaproof methode om te genieten van het zomerse weer. In de avond lekker in de buurt enschede eten en genieten maar. Beter dan dit wordt het niet.