Ecovriendelijk reizen

Er wordt meer en meer stilgestaan bij onze ecologische voetafdruk. Dat is natuurlijk iets positiefs, dat mensen in teken van het milieu bewuster gaan denken over eten, transport, verwarming,… Reizen, of beter gezegd, de manier van reizen en je vakantie, kan grote gevolgen betekenen voor je voetafdruk. Hoe houd je je reis eco en duurzaam? Vakantievrijheid kan je alvast enkele tips aanbieden.

De reiskoffer

De reis begint met je koffer in te pakken thuis en daar start het vakantieverhaal dus al. Bedenk goed wat je precies wilt meenemen, wat heb je nodig en wat is overbodig? Wees bewust van het feit dat een zware koffer niet enkel onpraktisch is om overal mee te sleuren. Zeker niet als je op korte tijd naar verschillende plaatsen doorreist. Maar ook: hoe zwaarder de koffer, hoe zwaarder voor het transportmiddel en hoe minder mild voor het milieu.

Praktische kledij

Comfortabele kledij maakt het reizen zelf al heel wat aangenamer. Kies voor gemakkelijke schoenen overdag. In een luchthaven of op het vliegtuig kan het ook wel kil worden, dus een knusse trui is geen overbodige luxe. Duurzaamheid wil niet zeggen dat je moet inboeten aan comfort en mentale rust. Zonder dat comfort kan je ook geen plezier beleven aan je reis. De website biedt je ook in die zin tips voor een duurzame vakantie.

Bestemmingen

Waar je precies heen gaat, doet er natuurlijk ook toe. Vakantievrijheid geeft heel veel tips om duurzaam te reizen en kiest daarbij elk seizoen de leukste bestemmingen, transport en verblijven uit. En het hoeft daarom geen lange reis te zijn natuurlijk, ook met dagjestoeristen houden ze rekening. Daarnaast kunnen de foodies ook vele gastronomische tips vinden. Wordt het echter toch een staycation dit jaar, biedt Vakantievrijheid ook thuisblijf-tips als troost. Dan wordt het maar een cocktail in de tuin, met een parasolletje in je glas om toch het vakantiegevoel te hebben!