De mooiste plekken in Europa om fietsend te zien!

Ben jij ook een echte reiziger? En doe jij niets liever dan nieuwe plekken ontdekken? We zullen geen Nederlanders zijn als we niet graag alles op de fiets doen, zo ook reizen! Als je nog geen e-bike hebt, is het tijd om er eentje aan te schaffen. Met wat ondersteuning hou je het langer vol op de fiets, zo kan je meer zien en onder het fietsen door beter genieten van de omgeving. Wij geven je wat inspiratie voor reizen die je perfect met de elektrische fiets kan afleggen

Eilandhoppen op de Waddeneilanden

Als je afreist naar het Noorden van ons kikkerlandje, heb je de Waddeneilanden. Wel in ons eigen land, maar toch even écht weg. Er valt genoeg te ontdekken! Deze eilanden zijn geschikt om te fietsen en per ferry kan je laten vervoeren naar de eilanden. Ben je met kleine kinderen? Kies dan misschien voor één eiland. Op de eilanden kan je soms de wind tegen hebben, maar met een e-bike is dat geen probleem!

Ontdek Toscane op de fiets!

Het gebied tussen Rome en Milaan heeft enorm veel mooie dorpen en steden, waar je tussen de heuvels naar toe kan fietsen. Het gebied is typisch mediterraans. Geniet van de Italiaanse cultuur, het overheerlijke eten, de prachtige natuur en geniet tussen het fietsen door van een overheerlijk ijsje. Je kan een vaste uitvalsbasis kiezen en vanaf daar de omgeving verkennen of steeds van plek naar plek trekken. Vermijd de drukste en warmste periode en ga bijvoorbeeld in mei of juni!

In Spaanse sferen

Om in de mediterraanse sfeer te blijven: Andalusië is ook een aanrader. Dit is misschien wel het mooiste gebied in Spanje. Ben je een zee liefhebber? Dan zit je ook hier goed! Het gebied grenst aan de kust. Met je elektrische fiets kan je langs het strand fietsen en tussendoor een duik nemen. Daarnaast zijn er enorm veel mooie dorpjes en kan je met de fiets kan je ook de smalle straatjes en steegjes verkennen en pauze houden bij een pittoresk tapasbarretje! Met de fiets ben je een stuk flexibeler dan met de auto.

Het Deense Jutland

Het Deense Jutland ontdek je het beste met de fiets! Het heeft vriendelijke landschappen, met bossen, heide, akkers, weiden, meren, duinen en fjorden. Af en toe waan je je even in de Vikingtijd. Het gebied heeft een aantal hellingen, maar het duurt nooit lang en is geen enorme klim.

Naast deze tips zijn er nog zoveel geweldige plekken. Denk bijvoorbeeld aan een Kasteel route in Frankrijk, waar je tussendoor bij geweldige wijnboeren kan stoppen. Of ontdek het Lake District of het eiland Wight in Groot-Brittannië. Daarnaast zijn er ook enorm veel fietsroutes in Duitsland, kortom voor ieder wat wils

Bekijk de website: