De mooiste bestemmingen in Europa om paard te rijden

Er is altijd tijd voor een vakantie! De leukste vakanties zijn om je hobby te combineren met je vakantie. Overweeg daarom om met je paard op vakantie te gaan. Welke bestemmingen in Europa zijn ideaal om met je paard te rijden? In dit artikel vind je de leukste bestemmingen en krijg je een reminder waar je allemaal op moet letten als je op reis gaat. Denk bijvoorbeeld aan paardrijlaarzen en vliegenspray.

Paardrijden in IJsland

Paardrijden in IJsland is prachtig. De natuur in IJsland is ongerept. Het land heeft prachtige fjorden en bergen. In Skagafjördur worden verschillende trips aangeboden. Ook in het westen van het landen is het mooi rijden in de Sanda vallei. Wil je door lavavelden heenrijden? In de buurt van Reykjavik rijd je langs voormalige kraters. Het is een mooie ervaring!

Los Alamos in Andalusië

Hou je ervan om te rijden op het strand? In Los Alamos maak je mooie strandtochten. Los Alamos ligt in het zuiden van Spanje. Op de stranden van Cape Trafalgar heb je uitzicht op Afrika! Kies hiervoor wel paarden uit die goed getraind zijn. 

Op Los Alamos heb je speciale paardenvakanties. Indien je hiervoor kiest rijd je op Andalusische en Spaans-Arabische paarden. De andalusische paarden kunnen wel maximaal 83 kilo dragen en de andere Spaans-Arabisch maximaal 100 kilo. Indien je hier voor kiest wordt er wel verwacht van je dat je gevorderd paard kunt rijden. 

De mooiste bestemmingen in Europa om paard te rijden

De Azoren is per paard schitterend

De Azoren, een vulkanisch eilandengroep horend bij Portugal, is schitterend om te rijden. De Azoren is de ultieme vakantiebestemming, want je kan hier bijvoorbeeld dolfijnen, walvissen, haaien en zeeschildpadden spotten.

De Azoren kent honderden wandelpaarden die ook per paard goed te doen zijn. Op de eilandengroep vind je tal van paarden. Ze worden gebruikt door lokale boeren. Op de Azoren kan je op ieder niveau paardrijden, alleen is het goedkoper als je al wat ervaring hebt opgedaan.

Op zoek naar de oorsprong van de Lippizaner ras

De Lippizaner ras zijn schitterde witte paarden. De Lippizaner ras komt oorspronkelijk uit Lipica, in Slovenië. Lipica is een mooie plek om trektochten te maken.

Welke paardenspullen heb je voor je reis nodig?

Het is natuurlijk afhankelijk van of je je paard meeneemt of niet welke spullen je nodig hebt. In beide gevallen is het verstandig om een checklist te maken. Neem meer mee dan je denkt, zoals paardrijlaarzen, voer en een extra paar schoenen. Besluit je om je paard mee te nemen? Vraag je dan af of je paard niet te paniekerig is. Als je weet dat je paard te snel gespannen raakt doe je er geen goed aan. Indien je het echt graag wilt, maar de paard gespannen is is het aan te raden om een kalmeringsmiddel toe te dienen, zoals een injector. Dan moet je zeker niet vergeten om de benodigde documenten als de paardenpaspoort mee te nemen.

Een leuke vakantie voor allebei

Kortom, er zijn legio bestemmingen in Europa waar je met een paard goed kunt vertoeven. Ga bijvoorbeeld paardrijden in IJsland of de Azoren en vergeet belangrijke spullen als paardrijlaarzen niet. Een vakantie vergt immers een goede voorbereiding!

Bekijk de website: