Alles wat je moet weten over een vakantie naar Venetië

Venetië zelf heeft geen vliegveld, daar is geen ruimte voor in de kleine stad, die omringd wordt door water. Het dichtbijzijnste vliegveld is het Marco Polo Vliegveld (ICAO: LIPZ, IATA: VCE), op het vasteland van Italië. Ook het vliegveld van Treviso is een optie om naar Venetië te reizen vanuit schiphol met een vliegticket. Prijsvechters zoals Ryanair, Wizzair en Transavia maken gebruik van het kleine vliegveld van Treviso. Het is dus ook mogelijk om een relatief goedkoop vliegticket voor een reis naar Venetië te bemachtigen. Beide vliegvelden hebben een buslijn die het vliegveld met de stad Venetië verbindt. Het gebruik van deze buslijn is niet inbegrepen bij uw vliegticket, maar moet ter plekke betaald worden.

Wilt u rechtstreeks naar de luchthaven Marco Polo vliegen, dan is de KLM een optie. Deze vliegmaatschappij vliegt vrij regelmatig tussen Amsterdam en Venetië. Alhoewel een vliegticket voor een vlucht van de KLM wellicht iets duurder is, ligt het Marco Polo vliegveld dichter bij het centrum van de stad Venetië. Vanuit het Belgische Brussel kan er bijvoorbeeld met Sabena gevlogen worden. Het kan de moeite waard zijn om op internet goed de prijzen tussen de verschillende aanbieders van vliegtickets te vergelijken.

Treinreis

Het is ook een mogelijkheid om met de trein naar Venetië te reizen voor uw vakantie, maar deze optie wordt steeds minder populair door de dalende prijzen van vliegtickets. Over het algemeen komen er dagelijks treinen aan uit grote Europese steden zoals Parijs, München, Wenen, Geneve en Zurich. Treinen uit Amsterdam komen niet zo vaak als vanuit deze steden en men moet vaak overstappen in Milaan om door te reizen naar Venetië.

Openbaar Vervoer

Houdt u niet van veel wandelen op uw vakantie? Dan is het mogelijk om gebruik te maken van het openbaar vervoer in Venetië in de vorm van de ACTV boten. Deze boten verbinden het historische centrum van Venetië met de omringende eilanden en gebieden. De waterbus is ook een goede manier om rustig de gebouwen langs het Grote Kanaal te bekijken. Boot Nummer 1 vaart op deze locatie. Tickets kunnen gekocht worden bij de grotere haltes van de boten of het VE.LA-punt.

Privé Vervoer

Het is uiteraard duurder dan het openbaar vervoer, maar het is ook mogelijk om gebruik te maken van de zogenaamde watertaxi’s. Een andere optie, romantisch in de ogen van velen, is een boottocht met een gehuurde gondel in Venetië. Volgens sommige reizigers mag dit onderdeel van Venetië absoluut niet overgeslagen worden.

Winkelen in Venetië

Op vakantie in Venetië loopt men al snel door de vele kleine straatjes van de stad waar verder geen auto’s rijden. In deze straatjes zijn talloze winkeltjes te vinden met de meest uiteenlopende producten en curiosa. Sleutelwoorden met betrekking tot winkelen in Venetië zijn kleding, stoffen, maskers, kostuums, glas, sieraden en Italiaanse luxe merken. De Mercerie in Venetië is al eeuwenlang dé winkelstraat van de stad. Dit is om precies te zijn niet één enkele straat, maar een verzameling straatjes met kleine winkeltjes en boetiekjes. Voor iedereen die in Venetië op vakantie is en graag op jacht is naar koopjes, is dit de plek om rustig rond te kijken. Ook de grote Italiaanse modemerken, zoals Armani, Laura Biagotti, Missoni en Valentino zijn in Venetië vertegenwoordigd met een winkel. Luxueuze kledingwinkels zoals deze zijn in de buurt van San Marco terug te vinden.