tips kamperen met baby

3 tips voor kamperen met een baby

Veel mensen twijfelen om te gaan kamperen met een baby. Echter is dat helemaal niet nodig. Kamperen met zo’n kleintje is misschien net even wat anders, maar met de juiste voorbereiding kan je toch van elkaar genieten tijdens het kamperen. Daarom geven wij in dit artikel 3 handige tips voor als je gaat kamperen met je baby.

1. Baby campingbedje

Een baby slaapt natuurlijk veel, maar als de baby niet goed kan slapen op de camping dan levert dat natuurlijk stress op. Dat je baby en jij goed kunnen slapen is dan ook enorm belangrijk tijdens de vakantie. Natuurlijk zal het eens voorkomen dat je midden in de nacht zit te wiegen om de kleine stil te krijgen, maar dat zal thuis ook wel eens voorkomen. Een van de belangrijkste dingen om mee te nemen als je met je baby gaat kamperen is een baby campingbedje. Deze heb je in verschillende modellen, maar meestal is dit een soort slaaptentje voor baby’s. Dit tentje heeft een dun opblaasbaar matras en ventileert goed. Verder zijn deze campingbedjes binnen een seconde op te zetten en wegen ze bijna niks. Tijdens het slapen plaats je dit bedje op een bed of desnoods op de grond. Let wel even op de tocht. Een baby slaaptentje is in onze ogen een absolute must voor jonge ouders die willen kamperen. Bekijk hier de beste campingbedjes.

2. Boek een babyvriendelijke camping

Wanneer je van plan bent om te gaan kamperen met een baby is het ook belangrijk om daar rekening mee te houden bij het boeken van een camping. Ga op zoek naar een camping met babyfaciliteiten. Denk bijvoorbeeld aan speciale speelhoekjes, kindersanitair, gezinsbadkamers apart gedeelte in het zwembad, verschoningsruimte en noem zo maar op. Het fijne aan dit soort campings is dat je er eigenlijk alleen maar gezinnen tegenkomt, waardoor je je ook niet schuldig hoeft te voelen als je kindje huilt. 

3. Blijf in de buurt

Kamperen in het buitenland geeft veel mensen het ultieme vakantiegevoel. Een andere taal, het zonnetje, prachtige landschappen, nieuwe ervaringen en de sfeer. Echter zou ons advies zijn om met een babytje in Nederland te blijven. Geen lange reisdagen met de baby op de achterbank, maar na ongeveer 1 á 2 uur op de bestemming. Dat is toch heerlijk!