kleding op vakantie

Welke kleding mee op vakantie en hoeveel?

Op vakantie gaan zelf is natuurlijk hartstikke leuk, maar de voorbereiding kan soms wat lastiger zijn. Met name het inpakken van kleding is voor veel vakantiegangers een uitdaging. Je moet jezelf een hoop vragen stellen. Is het korte broeken weer? Of wordt het koud en nat? Wij geven je de ideale tips voor je volgende vakantie!

Hoe lang ga je op vakantie?

Vakanties zijn er in allerlei verschillende lengtes. De een gaat een week op vakantie, de ander is drie weken weg. Hoe lang je weg van huis bent, bepaalt grotendeels hoeveel kleding je mee moet nemen. Wij adviseren je per week die je weg bent ongeveer 2 tot 3 setjes kleding mee te nemen. Zo’n setje bestaat in elk geval uit een shirt / trui en een broek die bij elkaar passen, eventueel gecombineerd met een vest of een paar schoenen.

Pak eerst het minimale aantal setjes dat je mee wilt nemen in, net als alle andere belangrijke spullen als elektronica die je mee wilt nemen. Houd je dan nog ruimte over? Dan kun je natuurlijk altijd wat extra leuke items in je koffer erbij gooien om meer setjes te kunnen maken.

Welk type kleding draag je op vakantie?

Je gaat op vakantie, dus wil je zeker geen kleding die oncomfortabel zit. Laat daarom dat strakke pak of die hele chique jurk lekker thuis en kies voor een makkelijker alternatief. Natuurlijk kun je altijd een setje met nette kleren meenemen als je van plan bent luxe uit eten te gaan, maar we raden je niet aan hier niet te veel van mee te nemen.

Kijk ook naar het weer op je bestemming. Ga je naar een warme bestemming? Focus je dan vooral op t-shirts, polo’s, hemdjes en korte broeken en vul dat aan met enkele warmere kledingstukken. Heb je gekozen voor een koudere bestemming, doe je natuurlijk precies het tegenovergestelde.

Wat als je nog kledingstukken mist?

Kom je er bij het inpakken achter dat je een essential niet hebt? Geen paniek! Die kun je vaak heel eenvoudig online bestellen. Op sites als Broekenbinkie.com heb je snelle verzending en vaak ook niet eens verzendkosten, waardoor je goedkoop en snel je nieuwe items alsnog binnen hebt.