Veilig op wintersport met sneeuwkettingen

Ga je wel eens vaker op wintersport? Dan weet je ook dat er niets zo onvoorspelbaar is als het weer in de meeste wintersportgebieden. Je kan zo overweldigd worden door enorme sneeuwval, waardoor sneeuwkettingen echt een must zijn. Zorg er altijd voor dat je de juiste sneeuwkettingen bij je hebt. Waar moet je op letten bij het kopen van sneeuwkettingen? En wanneer heb je ze nodig? Lees in dit artikel meer over sneeuwkettingen.

Tip: Wist je dat sneeuwkettingen gemakkelijk en voordelig online te bestellen zijn? Zo kan je goedkope sneeuwkettingen kopen via Sneeuwkettingen4u.nl. Ondanks de lage prijs zijn de sneeuwkettingen van absolute topkwaliteit.

Zorg ervoor dat je ze op tijd in huis hebt

Op het laatste moment voor je wintersportvakantie nog sneeuwkettingen bestellen is niet verstandig. Wij adviseren om zodra je weet dat je op wintersport gaat al sneeuwkettingen aan te schaffen. Zo heb je ze mooi op tijd in huis en kan je ook nog een keer oefenen met sneeuwkettingen monteren.

Veilig op wintersport met sneeuwkettingen

De juiste sneeuwkettingen

Sneeuwkettingen zorgen voor veiligheid onderweg. Tenminste als je de juiste sneeuwkettingen hebt gekocht. Het is belangrijk om goede sneeuwkettingen aan te schaffen. Zo voorkom je schade aan je auto en rij je een stuk zekerder. Sneeuwkettingen zijn al verkrijgbaar vanaf zo’n 30 euro, echter adviseren wij om te kiezen voor wat duurdere sneeuwkettingen. Deze zijn vaak ook van betere kwaliteit. Bij sneeuwkettingen kopen moet je letten op onderstaande drie belangrijke punten:

  • Bandenmaat van de auto
  • Dikte van de ketting
  • Montage, oftewel het gebruiksgemak

De juiste maat sneeuwketting

Bij het kopen van sneeuwkettingen is de juiste maat het belangrijkste. Als de sneeuwkettingen te groot of te klein zijn, dan kan dit leiden tot flinke schade aan je banden en je auto. De juiste maat van de sneeuwkettingen vind je op de maat die op de zijkant van je autoband staat.

Dikte van de sneeuwketting

Als je een auto hebt met veel vermogen dan is het belangrijk om te letten op de dikte. Je hebt voor SUV’s en auto’s met 4-wielaandrijving speciale sneeuwkettingen. Deze zijn dikker en daardoor sterker, waardoor de sneeuwkettingen om kunnen gaan met de kracht van de auto.

Gebruiksgemak

Als je de juiste sneeuwkettingen hebt gevonden dan wil je natuurlijk ook dat deze gemakkelijk te monteren zijn. De ene sneeuwketting is de andere niet, daarom is het verstandig om te letten op het gebruiksgemak van de sneeuwkettingen voordat je deze besteld.

Wanneer zijn sneeuwkettingen nodig?

In de meeste wintersportlanden is het verplicht om sneeuwkettingen in bezit te hebben. Wanneer je sneeuwkettingen nodig hebt dan wordt dit aangegeven met een verkeersbord met daarop een sneeuwketting. In de buurt van zo’n bord vind je altijd een ruime parkeerplaats waar je de sneeuwkettingen onder je auto kan bevestigen.

Bekijk de website: