Vakantielijstje: wat neem je mee?

Het komt vaker voor dat we op vakantie gaan en iets vergeten dan andersom. Door van te voren goed na te denken over wat je mee moet nemen kun je veel problemen voorkomen. Houd een vakantielijstje bij en in de loop der tijd zullen er meerdere dingen binnen schieten die je niet mag vergeten. Daarbij moet je ook rekening houden met beperkingen zoals maximum bagage dat je mag inchecken op het vliegveld. Na het lezen van dit artikel wordt het makkelijker om een vakantielijstje op te stellen en weet je precies wat je gerust thuis kunt laten en wat noodzakelijk is om mee te nemen.

Maak een lijstje met de meest belangrijke dingen

Vergeet je iets dan heb je hier vaak alleen jezelf mee. Zolang je de juiste papieren op zak hebt kun je gewoon op reis gaan en heb je verder nergens last van. Het is dus belangrijk dat je weet wat echt noodzakelijk is om mee te nemen zoals een paspoort, een rijbewijs en reisverzekering documenten. Maak een lijstje met de meest noodzakelijke items, stop deze in een speciale tas en je weet zeker dat je deze niet vergeet. Kijk van te voren ook goed naar de geldigheidsdatum. Bij de meeste landen is het belangrijk dat je paspoort nog minstens 6 maanden geldig is. Check dit op tijd anders kun je in de problemen komen wanneer je bijvoorbeeld een nieuw paspoort op het allerlaatste moment moet regelen. Kijk van te voren ook goed na of je alle noodzakelijke vaccinaties hebt gekregen, bij bepaalde landen buiten Europa is het namelijk belangrijk dat je bepaalde vaccinaties voor vertrek hebt gekregen. 

Lijst met secundaire items

Daarbij heb je spullen die je nodig hebt maar waarvan het geen ramp is als je deze vergeet, denk bijvoorbeeld aan kleding, toiletspulletjes en zonnebrand. Verder is het altijd handig om een doosje met medicijnen mee te nemen, diarreeremmers, een zaklamp, verlengsnoer, batterijen, oordopjes, nekkussen en een leeslampje. Ook moet je natuurlijk je favoriete boek niet vergeten. 

Ga je op zonvakantie?

Ga je op zonvakantie en wil je maximaal chillen, informeer dan bij het hotel waar je gaat verblijven of ze je voorzien van strandhanddoeken. Dat zou fijn zijn, aangezien het behoorlijk wat bagage kan besparen. Een bal, frisbee en andere tools voor op de beach kun je vaak op plaats van bestemming aanschaffen. Wil je echt maximaal chillen dan is een hangmat aanschaffen geen slecht idee.

Bekijk de website: