Op vakantie? Zo kan je goedkoop onbeperkt internetten

Of je dat je nou binnen de EU of buiten de EU op vakantie gaat; je hoeft voor je telefoon echt niet te veel te betalen. Veel mensen hebben nog altijd de angst dat ze na thuiskomst een rekening krijgen van duizenden euro’s. Het is niet zo dat dit soort bedragen verleden tijd zijn, maar door de onderstaande tips op te volgen moet je het wel heel bont maken wil je een torenhoge rekening krijgen.

Welke mobiele abonnement neem jij?

Ten eerste is het verstandig om voor jezelf na te gaan of je mobiele abonnement wel goed past bij je verbruik. Zeker als je naar het buitenland gaat en veel op je telefoon zit is het raadzaam om een sim only onbeperkt internet te bestellen. Het voordeel is dat mobiele data steeds goedkoper wordt. In 2019 hebben de grootste telecomproviders namelijk de hoeveelheid mobiele data verhoogd, terwijl de prijzen gelijk zijn gebleven.

Ga nooit buiten je bundel gebruiken

De bovenstaande zin geeft de kern van deze alinea weer. De kosten buiten je bundel kunnen namelijk sterk oplopen. Kies dus altijd voor een ruimere bundel dan je daadwerkelijk gebruikt.

Eigenlijk is het verstandig om zoveel mogelijk via Whatsapp te doen. Hiermee wordt het whatsappen en bellen bedoeld. Dit is immers een gratis dienst. Door hiervoor Wifi te gebruiken heb je geen extra kosten. Als je bijvoorbeeld besluit om vanuit Thailand naar Nederland te bellen betaal je 1 euro per minuut. Deze kosten lopen vaak flink op!

Raadpleeg de voorwaarden van je mobiele provider

Verder is het verstandig om de algemene voorwaarden erbij te pakken. Zo wordt je mobiele data niet automatisch uitgeschakeld wanneer je mobiele data op je telefoon uitzet. Je moet hiervoor naar je persoonlijke pagina: Mijn Simpel.

Tot slot is het raadzaam te kijken wat er op de achtergrond actief is. Vaak draaien ‘dataslurpers’ als Facebook en Twitters op volle toeren, terwijl je het niet altijd gebruikt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Bekijk de website: