Hangmat voor op reis. Welke merken zijn er?

Op vakantie gaan met een hangmat is helemaal nog niet zo’n slecht idee. Je kunt ze gebruiken om er heerlijk in te hangen op het strand of voor een overnachting. Er zijn veel verschillende hangmatten in de markt en de keuze zou vooral moeten afhangen van je budget en waar je de hangmat voor wilt gebruiken. Ga je op zonvakantie en wil je de hangmat alleen gebruiken op het strand dan heb je een andere hangmat nodig dan wanneer je van plan bent om in de hangmat te gaan slapen. In dit artikel lichten we de verschillen tussen hangmatten toe en vertellen je mee over de beschikbare merken.

Wat is het verschil?

Je zal verbaast zijn hoeveel verschillende hangmatten er wel niet zijn. Van eenpersoons hangmatten tot hangmatten voor meerdere personen. Daarbij verschilt het materiaal ook. Ben je van plan om in de hangmat te overnachten dan is het belangrijk dat je een waterafstotend materiaal kiest. Gebruik je de hangmat alleen maar op het strand dan is het handig om voor een licht materiaal te kiezen. het gebruikte materiaal per hangmat verschilt dus. Daarbij kun je kiezen voor een hangmat met een muggennet. Dit kan handig zijn als je in de hangmat gaat slapen. Zeker in tropische gebieden is een muggennet geen overbodige luxe.

De verschillende merken

Heb je eenmaal een soort hangmat uitgekozen dan sta je voor de volgende keuze: het kiezen van een merk. Elk merk kent haar specialisatie. Zo zijn er hangmatten leveranciers die zich vooral op hangmatten om in te relaxen focussen, terwijl bij andere merken de nadruk ligt op outdoor. De meest bekende merken van hangmatten zijn Amazonas, Exped, Flying tent, Highlander en MoreThanHip. Bij de eerstgenoemde ligt de focus op hangmatten gemaakt van katoen. Ook ben je hier aan het juiste adres voor hangmatten die licht van gewicht zijn. Bij MoreThanHip vind je bijvoorbeeld veel hangmatten voor meerdere personen, waardoor ze zeer geschikt zijn voor families. 

Waar hangmat kopen?

De makkelijkste manier om een hangmat aan te schaffen is online. Waarom? Omdat het aanbod hier groot is, waardoor het eenvoudiger wordt om een hangmat te vinden die aan al jouw vereisten voldoet. Bovendien worden hangmatten online doorgaans goedkoper aangeboden. Een goed voorbeeld van een webwinkel met een groot hangmat aanbod is Hangmat wereld. Hier vind je hangmatten geschikt voor verschillende doeleinden en ook niet geheel onbelangrijk: ze zijn goed geprijsd.

Bekijk de website: