Hangmat voor op reis. Welke kies je?

Er zijn maar weinig spullen die het vakantiegevoel zo goed weten op te roepen als een hangmat. Wanneer je aan een hangmat denkt, denk je al gauw aan een strandvakantie op een tropisch oord. Heen en weer schommelen, boekje lezen, cocktailtje erbij en genieten van het geluid van de golven op de achtergrond. Klinkt goed, toch? Er zijn ontzettend veel soorten hangmatten waardoor het lastig kan zijn om een goede keuze te maken. Welke hangmat is nu geschikt voor een reiziger? In dit artikel beantwoorden wij deze vraag haarfijn.

Waarom een hangmat meenemen op reis?

Een hangmat meenemen op reis is iets waar je geen spijt van gaat krijgen. Het geeft je het ultieme vakantiegevoel. Lekker hangen en heen en weer dobbelen en ondertussen bijkomen van een jaar hard werken. Neem je een hangmat mee op reis dan kun je deze ophangen tussen twee bomen op het strand of waar dan ook. Je kunt een hangmat gebruiken om te relaxen, maar ook om in te slapen. Tijdens een meerdaagse bezoek aan de jungle kan een hangmat goed van pas komen. Het voordeel is dat het amper voorbereidingswerk kost, de hangmat afgesloten kan worden voor insecten en dat je verzekerd bent van een goede nachtrust. De keuze voor een hangmat zou dus ook moet afhangen van je plannen. Hieronder lichten we de mogelijkheden verder toe. 

Uit welke hangmatten kun je kiezen?

Ga je op reis met een hangmat en wil je deze gebruiken om erin te overnachten dan heb je een andere hangmat nodig dan wanneer je deze alleen op het strand gaat gebruiken. Een simpele hangmat is geschikt voor op het strand. Een simpele hangmat bestaat uit een doek waar je in ligt en touwtjes waarmee je de hangmat vast kunt binden. Het voordeel van deze hangmatten is dat je ze makkelijk kunt opbergen zonder dat ze veel ruimte in beslag nemen. Ga je langer op reis, ben je van plan om rond te trekken en af en toe in je hangmat te overnachten dan is het beter om naar een stevige hangmat te kijken. Deze zijn vaak iets duurder in aanschaf, maar hier krijg je een sterke hangmat voor terug, met een lange levensduur. Let er wel goed op dat je een hangmat koopt met een muggennet. Zeker wanneer je in tropische gebieden verblijft is het belangrijk dat je insecten buiten de deur houdt aangezien een gedeelte ervan giftig kan zijn. 

Bekijk de website: