Fietsendrager kopen om je fiets mee te nemen op vakantie

Fiets meenemen op vakantie

Fietsen meenemen op vakantie is ideaal. Zo kan je lekker de wijde omgeving van je vakantiebestemming op de fiets ontdekken. Ook is het fijn om kleine afstanden af te leggen. Eventjes in de ochtend naar de supermarkt om verse broodjes te halen? Je stapt op de fiets en bent er binnen no time. Om je fiets mee te nemen is een goede fietsendrager nodig. Je wilt natuurlijk dat je de fiets(en) op een veilige manier kunt vervoeren naar je vakantiebestemming.

Fietsendrager kopen

Een stevige en veilige fietsendrager is essentieel als je een fiets, meerdere fietsen of een e-bike mee wilt nemen op vakantie. In de webshop van Fietsendrager4u vind je een uitgebreid assortiment aan topkwaliteit fietsendragers. Waaronder bekende merken zoals Menabo, Whispbar, Thule, Twinny Load en Yakima. Voordat je op vakantie gaat is het belangrijk om de juiste fietsendrager te kopen. Daarom geven wij hieronder handige tips.

Welke fietsendrager moet ik kiezen

Verschillende soorten fietsendragers

Bij het kiezen van een fietsendrager krijg je te maken met verschillende soorten fietsendragers. Je hebt drie verschillende soorten: fietsendrager achterklep, dak fietsendrager en een fietsendrager voor op de trekhaak. Alle soorten hebben zo hun voor- en nadelen, het is belangrijk om hier even goed over te informeren.

Kogeldruk en trekhaak

Als je voor een fietsendrager voor op de trekhaak kiest, dan krijg je te maken met kogeldruk. Dit is de maximale verticale belasting die je auto kan hebben op de trekhaak. Deze belasting in kilo’s is dus een belangrijk punt om op te letten. Kleine auto’s hebben vaak een kogeldruk van 50 kilo, waardoor een fietsendrager van 20 kilo met twee fietsen van beide 20 kilo per stuk te zwaar is voor je auto. Check daarom altijd eerste de maximale kogeldruk voor je auto voordat je een fietsendrager gaat kopen.

Ook moet je natuurlijk een trekhaak hebben als je voor het model fietsendrager kiest waarbij de fietsen op de trekhaak kunnen. Het monteren van een trekhaak kost ongeveer 200 á 300 euro.

Bekijk de website: