Klim en avonturenbos + Kinderfeestje in Brabant

Zonder stress op vakantie met kinderen

Vakantie is er om even lekker te relaxen en uit te rusten. Met kinderen is dat helaas niet altijd aan de orde. Onderweg moeten ze steeds plassen, ze vervelen zich of ze zijn moe. Op vakantie gaan met kinderen is niet altijd makkelijk. Toch is het mogelijk om een stressloze vakantie te hebben met kinderen, mits je het goed aanpakt. Wil je weten hoe, lees dan snel verder. 

Zorg dat de kinderen weten waar ze aan toe zijn

Zorg dat de vakantie voor je kinderen voorspelbaar is, dat geeft een gevoel van rust en veiligheid. Bespreek van te voren waar jullie naartoe gaan en wat jullie er gaan doen. Laat de camping of het hotel waar jullie zullen verblijven zien op een foto. Bespreek ‘s ochtends de dag en bespreek wat er die dag allemaal gaat gebeuren. Zo voorkom je teleurstelling. Bijvoorbeeld de kinderen dachten dat ze de hele dag naar het zwembad konden gaan, maar jullie kondigen ineens aan dat ze mee moeten gaan wandelen. Door een goede voorbereiding voorkom je boze gezichten.

Ontspan zelf

Als je zelf gestresst bent heeft dit ook zijn uitwerking op de kinderen. Zorg dus dat je zelf ook geniet. Houd je bijvoorbeeld niet van kamperen kies dan niet koste wat het kost voor een kampeervakantie, maar kies liever voor een hotel met voldoende activiteiten voor de kinderen. Kinderen volgen je voorbeeld. Ben jij relaxt, dan zullen zij dat ook sneller zijn. 

Kies een plek die past bij de leeftijd van je kinderen

Jonge kinderen meenemen naar een luxe vijfsterrenhotel waar ze niets mogen en niks te doen is, is misschien niet zo’n goed idee. Je kinderen zullen zich constant vervelen en dat maakt het er niet gezelliger op. Kies daarom een vakantiebestemming die past bij de leeftijd van je kind. Een huisje in de natuur waar ze lekker naar buiten kunnen of een camping met een animatieteam is dan wellicht veel geschikter. 

Pas je activiteiten aan op de kinderen

Zorg dat je voldoende activiteiten onderneemt die leuk zijn voor je kind. Onderneem activiteiten waarbij de kinderen lekker kunnen bewegen. Bezoek bijvoorbeeld een speeltuin. Ook een leuk idee is het klim en avonturenbos in Brabant. Hier kun je uitdagende parcoursen door de bossen doen en oudere kinderen kunnen het bos verkennen op een mountainbike. Het klimbos organiseert ook kinderfeestje dus ben je op zoek naar een leuk kinderfeestje in Brabant, dan kun je hiervoor ook bij het klimbos terecht.