snoek

Snoekvissen in de winter: handige tips

Ben jij een fanatiek visser? Dan weet je dat er diverse soorten visserijen zijn. Je kunt fanatiek feederen, dan vis je voornamelijk op witvis, zoals Brasem, zeelt en voorns. Als je vist op karper of meerval, dan vis je vaak op een wat luiere manier via piepers. Vliegvissen en snoekvissen is dan echter weer een actieve vorm van visserij. Snoekvissen doe je voornamelijk in de winter, omdat de snoeken dan actief azen. Hieronder 5 tips voor snoekvissen in de winter.

Aasvissen zoeken

Aasvissen liggen in de winter vaak op plaatsen in het water waar de watertemperatuur iets hoger ligt, uit de stroming. Dit is een interessante plek voor snoek om te huizen en te azen. Ga dus vooraf ook de plek verkennen waar je gaat vissen om te kijken of je activiteit op het water ziet en zo ja, waar je precies de activiteit ziet. Grote kans dat het witvis is dat in een schooltje dichtbij elkaar ligt, waarbij de snoek ligt te wachten op het goeie moment om een lekker maaltje witvis binnen te halen.

Het juiste water

In de winter is het vooral belangrijk om niet te vissen in water waar vorst op ligt, je kan zelfs in dit water vissen op snoek, alleen je kunt hier moeilijker het water verkennen en de snoek bovenhalen. Echter kun je in de winter ook prima in haventjes of grote(re) rivieren vissen, buiten de hoofdstroming om om mooie snoeken te vangen.

Bodemvissen

Snoeken azen zowel in de zomer als in de winter, maar zijn in de winter wel langzamer, omdat de stofwisseling trager werkt door de lage watertemperatuur. De snoeken huizen nu vooral rondom de bodem en zijn vaak minder actief aan het jagen. Vis je dus met kunstaas, dan is het belangrijk om op of net boven de bodem te vissen, zodat de snoeken alsnog op het kunstaas willen jagen.

Aasvissen spotten

Vis je op een water waar voornamelijk kleinere aasvissen zitten? Maak dan zeker in de winter ook gebruik van kleiner kunstaas snoek of doodaas. Vaak heeft vissen met grotere shads en kunstaasjes dan minder zin, omdat de snoek door de kou minder actief jaagt en liever kleinere visjes pakt om zijn maaltje bij elkaar te scharrelen.