Een dagje karpervissen? Deze aassoorten kun je gebruiken

Heb jij binnenkort een vrije dag en ben je van plan om een dagje te gaan vissen op karpers? Karpervissen is een één van de leukste vormen van vissen. Omdat een karper zich niet zomaar laat vangen biedt het karpervissen een grote uitdaging. Welke hengel is het meest geschikt, welk soort vrijloopmolen gebruik je, welk soort lijn kies je én het allerbelangrijkste: voor welk soort aas kies je? Er zijn verschillende soorten aas verkrijgbaar. Zo kan je zelf aas maken, maar kan je ook kiezen voor aas uit een hengelsportwinkel, zoals particles, pellets en boilies. Wij vertellen je wat meer over de laatst genoemde varianten.

Pellets

Pellets zijn korte staafjes, speciaal gemaakt voor het vissen op karpers. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende groottes en smaken en zijn zowel mét als zonder gat verkrijgbaar. Pellets worden gemaakt van vismeel en diverse oliën. De ingrediënten worden niet gekookt maar rauw samengeperst. Hierdoor vallen de pellets na een aantal uren uit elkaar in het water. Het uit elkaar vallen van de pallets zorgt ervoor dat er een groot voergebied wordt gecreëerd. Pallets zijn verkrijgbaar met een hoge en een lage hardheid. De zachte pallets vallen minder snel uit elkaar en kunnen daarom het beste aan de haak gebruikt worden. Hardere pallets zijn het beste te gebruiken aan een hair als aas.

Boilies

Een andere manier om karpers te vangen is met behulp van boilies. Boilies worden gemaakt van gekookt deeg met eieren. Ze creëren een sterk geurspoor en vallen niet uit elkaar, waardoor de karper de weg naar de boilie gemakkelijk kan vinden en hij eenvoudig gevangen kan worden als hij toehapt. Boilies zijn verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen, maten en ‘smaken’. Zo kan je kiezen voor boilies met een sterk fruitaroma, maar zijn er ook boilies verkrijgbaar met een sterk kruidenaroma. Welk soort boilie het meest geschikt is verschilt per plaats. Sommige karpers reageren beter op fruitige aroma’s terwijl andere karpers een kruidig aroma prefereren. De enige manier om er achter te komen welk soort boilie het beste werkt voor jouw situatie is door het zelf uit te proberen. Het kan in sommige situaties tevens helpen om te kiezen voor felgekleurde boilies, maar ook hiervoor geldt dat dat per viswater verschilt. Een kwestie van uitproberen, dus. Boilies kunnen niet alleen gebruikt worden als aas, ze zijn ook zeer geschikt om mee voor te voeren. Voorvoeren houdt in dat je twee á drie dagen voor de dag dat je gaat vissen extra voer gooit op de plek waar je je hengel uit wil gooien. Zo is de kans op het vangen van een karper aanzienlijk groter. Voor het voorvoeren kan je gebruik maken van een boiliemix, maar het is ook mogelijk om te kiezen voor één soort boilie.

Boilies kopen

Wil jij gaan karpervissen met behulp van boilies? Dan is het belangrijk dat je kiest voor boilies van hoge kwaliteit. Boilies van hoge kwaliteit hebben een sterker aroma, waardoor ze beter werken bij het lokken van de karpers. Kwalitatief hoogwaardige boilies kopen doe je eenvoudig online. Door jouw boilies online te bestellen heb je vaak de keuze uit meer soorten boilies én ben je niet gebonden aan de openingstijden van de plaatselijke hengelsportwinkel. De boilies worden bovendien thuis afgeleverd, zodat je de deur niet uit hoeft.

Populaire boilies:

Tijgernoot boilies
Tutti Frutti Boilies
Squid Boilies