De ervaring van een tandemsprong

Wil jij ook de unieke ervaring van een tandemsprong mee maken?

Het staat bij zowel iedereen op de bucketlist; uit een vliegtuig springen. Ervaar het prachtige uitzicht, de adrenaline die door je lichaam giert en de pure vrijheid. De populairste manier om de ervaring van het parachutespringen mee te maken is een tandemsprong. Hiervoor heb je geen ervaring nodig en je zit veilig vast aan een ervaren en gecertificeerde parachutist. Maar hoe ziet zo’n dag er nou uit?

Op het vliegveld

Vanaf het moment dat je op het vliegveld bent, zullen de zenuwen door je lichaam gieren. Het is ongelofelijk spannend om op te stijgen en uit het vliegtuig te springen op bijna 3 kilometer hoogte!

Geen zorgen, je gaat niet onvoorbereid naar boven.

De uitleg

Zodra je je gemeld hebt bij de receptie (manifest) krijg je een formulier wat even ingevuld moet worden. Dit formulier heeft te maken met officiële regelementen mocht er een ongeval plaats vinden. Geen zorgen, want in Nederland is er maar sprake van ongeveer één dodelijk ongeval per 60.000 sprongen! (De autorit naar het vliegveld is gevaarlijker)

Als je het formulier hebt ingevuld dan krijg je te horen aan wie je vast komt te zitten tijdens de tandemsprong! Dit is niet zomaar iemand, maar iemand met meer dan 1000 parachutesprongen!

Je krijgt het harnas die je ook zal dragen tijdens de sprong, sterker nog… Deze gaat niet meer af totdat je weer op de grond staat! Na het doornemen van de sprong en de uitleg van de instructeur mag je gewoon weer naar de familie en vrienden totdat je opgeroepen gaat worden… maar houdt dat harnas aan!

Boarding call

Je naam is zojuist omgeroepen, tijd om naar de instructeur te gaan die je mee neemt naar het vliegtuig. Je wordt waarschijnlijk ook omringd door sportspringers, die mensen die gek genoeg zijn om alleen het vliegtuig uit te springen! Nu snap je het nog niet, maar we spreken je over een half uur wel weer…

Je zit in het vliegtuig, je wordt goed vastgemaakt door de tandemmaster en grote kans dat er nog een grapje uitgehaald wordt om te kijken of je wel echt vast zit… geen zorgen, je zit echt vast, ook de sportspringers kijken hier namelijk naar.

Het oranje lampje bij de deur gaat branden, je zit op de hoogte dat je veilig uit het vliegtuig kan! Je schuift naar de deur terwijl de sportspringers om je heen allemaal gekke bewegingen maken met hun handen… (Dit betekent vooral veel plezier). Je kijkt naar beneden en denkt waarschijnlijk oh shit, waar ben ik aan begonnen. Je neemt de houding aan die je aan het begin is verteld en laat het plezier maar beginnen!

Ben jij klaar om de ervaring van het parachutespringen mee te maken?

Meer weten over de geweldige ervaring van een tandemsprong? Of ben je klaar om deze unieke ervaring van het parachutespringen mee maken? Kom dan vrijblijvend langs bij Skydive Hoogeveen of boek je tandemsprong online op de website.

Bekijk de website: