Met de camper op reis

Een vakantie met de camper is een mooie en luxe manier van kamperen. Een voordeel dat je zult ervaren als je met een camper op reis gaat, is de vrijheid die je hebt. Je kunt namelijk in de camper overnachten en hoeft niet in hotel te overnachten. Een ander voordeel van het reizen met een camper is dat je kunt gaan naar waar je wilt. Je hoeft dus niet op een camping te staan om te overnachten en je kunt kiezen voor een mooie rondreis. Daarnaast is kamperen met een tent een stuk minder luxe in vergelijking met een camper.

Andere voordelen van reizen met een camper

Een camper heeft vele luxe en voordelen zoals je net las, maar er is nog een groot voordeel die je zult ervaren met een camper. Het is namelijk zo dat er vaak een hele grote tank in zit. Dat betekent dat je langer kunt rijden zonder te tanken. Wanneer je reist met een auto en grote caravan moet je in vergelijking met een grote camper vaker tanken. Ook het feit dat je niets hoeft te doen bij een overnachting is erg fijn. Je kunt de camper gemakkelijk in de overnachting stand zetten en je bent klaar. In tegendeel tot een caravan waarbij je de pootjes uit moet draaien en goed op de plek moet zetten, of een vouwwagen die je uit moet klappen en in elkaar moet bouwen. Naast de vouwwagen is het bij een tent ook veel werk om deze klaar te zetten. Doe je dit niet, dan heb je geen slaapplek.

Verschillende soorten campers

Er zijn erg veel verschillende soorten en maten bij campers. Er zijn hele grote campers van boven de tien meter en er zijn camper van net drie meter. Het verschil in campers duid zich ook uit in de prijs. De duurste camper die er bestaat heeft een prijskaartje van wel 2,15 miljoen euro. Dit is een 12 meter lange camper ontworpen door het Oostenrijkse bedrijf Marchi Mobile. Deze camper bevat een master bedroom met een douche en een toilet. Ook een opklapbaar dakterras, een vloerverwarming en een bar zit er bij deze prijs in. Tot slot zit er een speciale lichtgevende lak op de camper zodat de camper ligt geeft in het donker. Naast deze reuze camper heb je ook de oude klassieke volkswagen camper waar je wel vijf slaapplekken in kunt creëren.

Camper kopen of huren?

Iets wat veel mensen doen is een camper huren. Dit is vaak voordeliger aangezien de meeste mensen alleen in de vakantieperiodes beschikking hebben tot de camper. Als dit het geval is, is het erg zonde van je geld om een camper te kopen. De prijzen voor het huren van een camper kunnen erg variëren, daarom is het van belang dat je een aantal aanbieders met elkaar vergelijkt. Zo kun je zo goedkoop mogelijk een camper huren voor de vakantieperiode dat jij op reis wilt gaan.