Campings in Gelderland

De Toeven - Zelhem

De Toeven

De camping ligt in het buitengebied van de Velswijk, in de voormalige gemeente Zelhem. Nu is de Velswijk een van de dorpen van de gemeente Bronckhorst.   Bronckhorst is een verrassende plattelandsgemeente in de Achterhoek.
Ongeveer 3 km vanaf de camping is de voormalige vuilstort “De Langenberg” . Dit is inmiddels een prachtig natuurgebied met vele wandelroutes. Vanaf dit punt is er een nordic walking route uitgezet. De Langenberg heeft een top van 45 meter en biedt een uniek uitzicht in de Achterhoek. Op “De Langenberg” is ook ezelstal de Edelingen gevestigd, waar u terecht kunt om per ezel het gebied te verkennen.
In het dorp zelf is de Zelhemse kruidentuin ’t Zunnehöfken. Daar staan circa 150 verschillende kruidachtige planten verdeeld over een groot aantal perken. Naast keukenkruiden zijn er geneeskrachtige, homeopathische, bij- en vlindervriendelijke en Bijbelse planten aanwezig. Vrijwilligers onderhouden deze tuin. Midden in het dorp is een overdekt zwembad, “Zwembad de Brink”.
Ongeveer 5 km vanaf de camping is het openlucht zwembad van Hengelo.
Hengelo is bekend om de jaarlijkse paardenmarkt die plaatsvindt tijdens de kermis in juli. Ook motorliefhebbers zijn bekend met Hengelo; eens per jaar wordt een ronde van ONK motorwegraces gereden op de Varsselring, een straatcircuit. Het bosgebied ‘t Zand (ook wel 't Hengelse Zand), ten oosten van het dorp wordt genoemd in de klassieke hit "Oerend Hard" van de Achterhoekse rockformatie Normaal.
Verder liggen verspreid door de gemeente nog diverse kleinere natuurgebieden en natuurparken waaronder de Ruige Horst aan de Vossenstraat en Natuurpark Overstegen. Alle bossen en natuurterreinen, met uitzondering van de Zumpe, zijn vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers.


Bekijk de website: www.detoeven.nl/