Campings in Friesland

De Oosthoek - It Heidenskip

Deze minicamping is gelegen in It Heidenskip (zuidwest Friesland),

direct aan doorgaand vaarwater en nabij de Fluessen en Heegermeer. De omgeving is ideaal voor hengel- en watersportliefhebbers. In de zuidwesthoek van Friesland liggen tal van fietspaden rondom de meren en in de Gaasterlandse bossen. Ook zijn wij in het bezit van een originele boerenzeilpraam; de mogelijkheid bestaat om deze praam te huren met schipper.
It Heidenskip is een uitgestrekte streek met karakteristieke stelpboerderijen en moderne veehouderijbedrijven. Rust en ruimte zijn hier nog volop te vinden. In het centrum ligt de kern Brandeburen - door de bewoners zelf 'de buurt' genoemd - met de basisschool De Brêge, dorpshuis It Swaeigat en de kerk van de protestantse gemeente.
Met een inwonertal dat al jaren rond de 375 schommelt, is It Heidenskip niet groot. Het verenigingsleven is echter sterk en de fierljeppers, touwtrekkers en muziekvereniging Studio zorgen voor een landelijke en zelfs internationale bekendheid. De schrijver Hylke Speerstra deed hier met zijn boek 'De Oerpolder' in 2006 nog eens een schepje bovenop


Bekijk de website: www.campingdeoosthoek.nl/index.php?id=1