redenen Oktoberfest in München

5 redenen om eens naar het Oktoberfest in München te gaan

Je hebt vast wel eens gehoord van het Oktoberfest in München. Dit grootste volksfeest van de wereld trekt jaarlijks ruim vijf miljoen bezoekers. Al deze bezoekers komen natuurlijk niet alleen voor het heerlijke Oktoberfest bier, maar waarom wel? Wij hebben 5 redenen om eens naar het Oktoberfest in München te gaan voor je verzameld!

Reden 1. Gezelligheid

Het Oktoberfest is één van de gezelligste feesten om te bezoeken. Ook voor niet locals is het fantastisch om eens mee te maken. Ontmoet nieuwe mensen en drink gezellig een biertje. Op het Oktoberfest in München kan je naar iedereen toelopen om een gezellig praatje te maken.

Reden 2. Speciaal Oktoberfestbier

De liters bier dat gedronken wordt op het Oktoberfest wordt speciaal gebrouwen door zes lokale brouwerijen in München. Zo geniet je tijdens het Oktoberfest van heerlijk bier dat alleen gedronken wordt tijdens dit volksfeest.

Reden 3. Traditionele kleding

Feesten in een lederhosen of dirndl: de kans is klein dat dit op je bucketlist staan. Wij kunnen je zeggen dat het een unieke ervaring is om in traditionele klederdracht tussen de locals van München te feesten. Iedereen op het feestterrein draagt lederhosen of dirndls, waardoor je als bezoeker natuurlijk ook traditionele kleding moet aantrekken. Dit wordt overigens enorm gewaardeerd door de lokale bezoekers. Een lederhosen bestellen kan gemakkelijk via Lederhosenwinkel.nl. Het is aan te raden om dit weken voor het Oktoberfest te doen in verband met de enorme vraag naar lederhosen in de maand oktober.

Reden 4. De stad München bezoeken

Wanneer je ervoor kiest om meerdere dagen het Oktoberfest in München te bezoeken is het ook zeker de moeite waard om een (halve) dag de bezienswaardigheden van deze Duitse stad te bezichtigen. München kent vele leuke en mooie plekken, waardoor de stad zeker een bezoekje waard is.

Reden 5. Traditionele gerechten

Heb je altijd al traditionele Beierse gerechten willen proeven? Of hou je ervan om lokale lekkernijen te ontdekken? Op het Oktoberfest terrein in München staan ontzettend veel eetkraampjes waar je traditionele gerechten kunt kopen. Denk bijvoorbeeld aan worst, gebraden kip of geroosterd varkensvlees.

Tip: boek de accommodatie maanden van tevoren

Ben je van plan om volgend jaar het Oktoberfest te gaan bezoeken? En wil je overnachten in München? Dan is het verstandig om maanden van tevoren op zoek te gaan naar een beschikbare accommodatie. Vaak zijn de accommodaties in de stad al snel volgeboekt. Ons advies is dus: boek vroegtijdig je overnachtingen!