Wat zijn de mooiste steden van Egypte?

Egypte is een land vol historie en schoonheid. Er zijn verschillende steden in Egypte die je gezien moet hebben. We hebben de vijf mooiste steden op een rijtje gezet.

Gizeh

Deze stad is vooral bekend om de Grote Piramide van Cheops. Daarnaast zijn er nog verschillende andere piramides te vinden in deze stad. Gizeh is een van de oudste steden in Egypte. De piramides in Gizeh zijn meer dan 4000 jaar oud. De bekendste piramide is de Grote Piramide van Cheops. Deze kun je bezoeken als je in Gizeh bent. Gizeh is een voorstad van Caïro en ligt op ongeveer twintig kilometer rijden. Deze sfinxen zijn zeker de moeite van het bekijken waard.

Caïro

Caïro is de hoofdstad van Egypte en tevens de grootste stad. Caïro ligt aan de Nijl en is een van de oudste steden ter wereld. De stad heeft verschillende bezienswaardigheden zoals de Citadel, de Mohammed Ali Moskee en Khan el-Khalili Bazaar. Daarnaast zijn er in Caïro vele musea te vinden zoals het Egyptisch Museum. In dit museum kun je alles over de geschiedenis van Egypte leren.

Alexandrië

Alexandrië was vroeger een belangrijke handelsstad. Tegenwoordig is Alexandrië voornamelijk bekend om de vele musea. Zo is er het Bibliotheca Alexandrina, waar je alles kunt vinden over de Griekse en Romeinse cultuur. Ook is er een museum voor moderne kunst en een aquarium. Daarnaast zijn er in Alexandrië verschillende paleizen te bezichtigen zoals het Paleis van Justitie.

Luxor

Luxor ligt aan de oevers van de Nijl en was vroeger de hoofdstad van Egypte. Luxor staat voornamelijk bekend om het Karnak-tempelcomplex. In Luxor vind je de tempels van Karnak en Luxor. Deze zijn gebouwd in de periode van het Oude Rijk. Daarnaast is er een Nijlcruise te maken waarbij je langs verschillende tempels komt. Zo kun je bijvoorbeeld ook de tempel van Hatsjepsoet bezoeken, die gebouwd is in de 18e dynastie.

Hurghada

Hurghada is een badplaats aan de Rode Zee. Je vindt hier vele resorts met allerlei faciliteiten. Daarnaast zijn er verschillende duik- en snorkelspots te vinden in de omgeving van Hurghada. Zo kun je onder andere duiken bij de Rode Zee-koraalriffen. Hurghada is een perfecte bestemming voor een strandvakantie.

Ga jij op vakantie naar Egypte? Dan hopen we dat dit artikel zinvol voor jou was.