Tips voor mountainbiken in de Ardennen

Gaat u binnenkort op mountainbikevakantie? Hier zijn een paar dingen die je kunt doen om je voor te bereiden op een biketrip.

Niets is leuker dan een vakantie combineren met doen waar je het meest van houdt. Al die tijd om op je mountainbike te rijden, dagen achter elkaar zonder een zorg in de wereld. Om die reden kiezen steeds meer Nederlanders voor mountainbiken Ardennen.

Na alle research en het bestuderen van kaarten voor dat netwerk van exotische mountainbikepaden in een afgelegen gebied is het dan eindelijk zover: je geliefde fiets moet worden ingepakt of je moet naar die verre fietsenwinkel in de bergen. Hier zijn wat hints en tips voor mountainbiken in het buitenland om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw grote reis haalt.

1. Maak van handbagage uw nieuwe beste vriend

Bagage raakt wel eens zoek, en dat is niet het einde van de wereld, maar het kan wel heel vervelend zijn als je op een avontuurlijke reis gaat, zoals een mountainbikevakantie.

Neem om te beginnen je fietshelm mee als handbagage. Je hoeft hem niet eens in je handbagagetas te stoppen. Bij de meeste luchtvaartmaatschappijen kun je hem gewoon meenemen, zolang hij maar niet in een aparte helmtas zit. Stop de kleine dingen zoals je handschoenen, een paar extra paar sokken of ondergoed en je zonnebril ook in je handbagage, voor het geval dat, maar pas op met het verpakken van je multitool. De kans is groot dat die bij de veiligheidscontrole in beslag wordt genomen. Stop het voor de zekerheid in je ruimbagage. Bon voyage!

2. Neem vooraf contact op met een lokale fietsenwinkel

Als je een fiets huurt, is het verstandig om je lokale fietsenwinkel te verkennen voordat je op je eindbestemming aankomt. Zo krijg je zin in de reis, weet je zeker dat je de beste lokale fiets in de stad krijgt, en als je ze een seintje geeft voordat je aankomt, verwachten ze je als je in de stad aankomt, wat altijd leuk is.

Dat betekent dat ze je fiets al klaar hebben staan als je aankomt of dat ze een goed idee hebben van wat het beste bij je zou passen. Ze geven je meestal ook graag een aantal tips om in de buurt te gaan fietsen.

Zelfs als je je eigen fiets meeneemt, is het geen slecht idee om van tevoren een goede plaatselijke fietsenwinkel te zoeken, zodat je weet waar je terecht kunt voor snelle reparaties of reservebinnenbanden die je misschien nodig hebt. Je kunt wat hints en tips krijgen voor de lokale omgeving terwijl je daar bent.

3. Pas op voor de remmen als je huurt

Bij de meeste fietsen die overal ter wereld te koop zijn, zit de voorrem aan de linkerkant en de achterrem aan de rechterkant. Maar let op, op plaatsen zoals het Verenigd Koninkrijk, Nieuw-Zeeland en Australië, zitten de remmen andersom.