Speeltoestellen toevoegen aan je zwembad

Een zwembad in je tuin! Hoe leuk is dat! Zeker in deze tijd van vakanties die helaas niet door kunnen gaan door het corona virus zie je bij steeds meer gezinnen een zwembad in de tuin staan ter vermaak van iedereen in de familie, maar vooral ter vermaak van je kinderen. Lees hier hoe je van jouw zwembad een waterspeeltuin kan maken.


Niet alle zwembaden zijn even geschikt om te combineren met grotere speeltoestellen. Bepaal voordat je een zwembad kiest of en welke speeltoestellen je in of bij het zwembad wilt plaatsen.
Voordat je een zwembad aanschaft, moet je even op de volgende punten letten:
– Een zwembad dat je op kan blazen zal vaak de voorkeur hebben: het is simpel op te zetten en geschikt voor kleine kinderen door de zachte rand. Een nadeel is dat wanneer je huisdieren hebt, deze makkelijk het plastic van je zwembad kunnen beschadigingen en lekkages veroorzaken.
– Een opzet-zwembad: Nadeel hiervan is dat het een harde rand heeft, waar kinderen zich pijn aan kunnen doen en waar niet op gezeten mag worden. Voordeel is dat lekkage niet makkelijk optreedt.


Soorten speeltoestellen in je zwembad


Als je een keuze hebt gemaakt voor het zwembad dat bij jouw gezin past, kun je gaan zoeken naar speeltoestellen. Dit hoeft niet duur te zijn. Al voor enkele euro’s heb je speelgoed voor in het zwembad. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden:
– Een luchtbed of een opblaasstoel kan voor veel speelplezier zorgen. Luchtbedden zijn er in allerlei vormen en maten dus zeker ook voor jouw zwembad. Er zijn luchtbedden met gaatjes erin. Hier komt het water doorheen en dat maakt het spelen nog uitdagender.
– Een speelhuisje dat gekoppeld kan worden aan je zwembad. Een speelhuisje met een glijbaan kun je combineren met je zwembad door het zwembad of het huisje zo te plaatsen dat de glijbaan in het zwembad uitkomt. Op deze manier is er geen kans dat je kind op de rand van het zwembad terechtkomt.
– Een losse glijbaan. Deze kun je eenvoudig zo zetten dat een glijdend kind in het zwembad uitkomt.
– Een waterpistool; leuk voor in en buiten het zwembad.
– Een waterspeelbaan met allerlei molentjes: Leuk, maar zeker ook educatief.
– Een duikbril, eigenlijk is dit een onmisbaar stuk speelgoed in het zwembad. Eventueel kan de duikbril gecombineerd worden met een snorkel.
– Een echte waterbaan. Deze waterbanen zijn te koop in oneindig veel variaties. Kinderen vinden vast wel een manier om deze baan te combineren met het zwembad. Laat ze maar experimenteren met waterlopen.
– Duikbogen: dit zijn een soort emmertjes verbonden met een touw. Dit vormt samen een boog en daar kan je kind onderdoor zwemmen. Uren speelplezier en tegelijkertijd oefenen met het oprapen van voorwerpen van de bodem van het zwembad.

Bovenstaande lijst is vrijwel eindeloos uit te breiden. Kinderen spelen met alles en niets. Geef ze de kans om te ontdekken wat er allemaal met water kan.

Bron: Reizenxpert