Leuke Europese steden voor een stedentrip

Het is de hoogste tijd om een leuke stedentrip in te gaan plannen. Als je slechts een paar dagen naar een andere stad gaat, geeft dit je weer allerlei positieve energie. Bovendien kun je in veel leuke Europese steden dingen bekijken, dingen doen en de cultuur opsnuiven. Ben je nog op zoek naar een leuke stad voor jouw komende stedentrip? Kijk dan zeker eens naar onderstaande drie steden.

Milaan

De stad van de mode. De stad van prachtige gebouwen. En de stad van de Italiaanse cultuur. Als dit je wel aanspreekt, is een bezoekje aan Milaan absoluut aan te raden. Deze modestad is aan de ene kant modern, maar is aan de andere kant ook historierijk. Juist die combinatie maakt deze stad zo leuk.

Bijkomend voordeel: in Milaan geniet je vaak van aangenaam weer. Dat is zeker het geval als je in het voorjaar, de zomer of het najaar naar deze stad toe gaat. Ook is het ideaal dat je vanuit Nederland rechtstreeks naar Milaan toe kunt vliegen. Let wel goed op naar welke luchthaven je precies vliegt; Milaan heeft meerdere luchthavens.

Praag

In het prachtige Tsjechië is de prachtige stad Praag te vinden. Een stad met verschillende gezichten en een stad waarin je de Tsjechische cultuur perfect op kunt snuiven. Hoogtepunt in deze stad is toch wel het centrale plein. Bij dit stadsplein, het Oudestadsplein, is het oude stadhuis te vinden.

Dit stadhuis is fraai én beschikt over unieke klokken. Aan de zijkant van dit stadhuis is namelijk een astronomisch uurwerk aangebracht; dit is de oudste nog werkende astronomische klok ter wereld! Overigens is dit slechts één van de vele leuke bezienswaardigheden in deze fraaie stad.

Granada

Geef jij de voorkeur aan een iets minder bekende stad? Dan is de Spaanse stad Granada een prima optie voor je. Deze stad ligt in de regio Andalusië; de regio die zich kenmerkt door de relatief hoge temperaturen. Tijdens jouw stedentrip is de kans dan ook groot dat je van heerlijk weer genieten. In deze stad valt bovendien voldoende te zien en te doen. Ook is het (Spaanse) eten overheerlijk in deze leuke stad.