Camping De Boomgaard – Bunnik

Camping De Boomgaard
De Boomgaard is een ruim opgezet park in het centrum van de provincie Utrecht met volop mogelijkheden voor kampeerders en dagrecreanten. Bij de boomgaard ervaar je het ultieme buitengevoel; een bijzondere plek, een veelzijdig speel- en belevingsterrein, binnen en buiten, voor iedere gelegenheid en ieder moment!
Proef, beleef, ontdek en geniet in de Kromme Rijnstreek www.dekrommerijnstreek.nl Nergens zie je zoveel verschillende landschappen als in de provincie Utrecht tussen Utrecht en Wijk bij Duurstede en tussen Heuvelrug en Lek; in de Kromme Rijnstreek. Landgoederen van Amelisweerd in Bunnik tot aan de Langbroekerwetering in het oosten, forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie in Houten en Bunnik, karakteristieke sfeervolle dorpen zoals Werkhoven, Schalkwijk, Cothen en Langbroek, en natuurlijk de afwisseling van weilanden en fruitboomgaarden. Daartussendoor slingert de Kromme Rijn, die je wandelend, op de fiets of in de kano kunt volgen. Waar je ook bent, je proeft, beleeft en geniet van de Kromme Rijnstreek!
In de Kromme Rijnstreek zijn tal van leuke en gezellige boerderijwinkels te vinden. Ze werken samen onder het motto “Puur uit de Streek”. Gezellig is vooral de fruit en kersenverkoop, gezellig pratende mannen en vrouwen die de kersen sorteren (“wrakken” genoemd). Het is hier goed kersen eten. Er is zelfs een jaarlijks Kersenfestival!
Beleef de provincie Utrecht, door te kanoën, te fietsen, te wandelen, leuke dorpen en monumenten te bezichtigen of door diverse festivals te bezoeken. Er valt veel te beleven in de Kromme Rijnstreek:
Bezichtig een fort, ook de kinderen kunnen hier hun fantasie de vrije loop laten. Fort Vechten, Fort Rhijnauwen of Fort aan de Korte Uitweg, ze hebben allen hun eigen activiteiten.
Karakteristiek zijn de molens van Werkhoven, Cothen en Wijk bij Duurstede. U kunt er streekproducten kopen en de molen bezichtigen.
Geniet ook van natuur en cultuurhistorie op de Utrechtse Heuvelrug.
In Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug is veel ruimte voor rustige vormen van recreatie. U kunt gebruik maken van een uitgebreid netwerk van wandel-, fiets- en ruiterroutes.
Met de vele landhuizen en kastelen, de beschermde dorps- en stadsgezichten (Amerongen, Driebergen-Rijsenburg, Rhenen en Zeist), de buitens en parken van de Stichtse Lustwarande, de tabaksschuren en de schaapskooien op landgoed Heidestein is er ook voor de cultuurliefhebber veel te zien. De Heuvelrug is één van de vijf grote landschapseenheden in de provincie Utrecht; de andere zijn:
 * het Veenweidegebied, dat een deel vormt van het Groene Hart van Holland
 * het Vecht- en Plassengebied, ten noorden van de stad Utrecht

Bekijk de website: www.campingdeboomgaard.nl/