De Weuste – Reutum

De Weuste

Bent u op zoek naar een nette, rustige maar ook gezellige plek waar jong & oud lekker kan genieten? Dan bent u bij ons op het juiste adres!
De ligging….
Ons park ligt in hartje van Twente, een zeer karakteristiek deel van Overijssel, vlak aan het kanaal Almelo-Nordhorn en nabij het driedelige natuurreservaat De Weuste Maten, het Reutumerveen en de Reutumer Weuste, alwaar ons park naar is vernoemd.
Het omliggende steeds afwisselende coulissenlandschap nodigt u uit tot eindeloze fietstochten, wandelingen, ruiter- en koetsierstochten langs de mooiste plekjes, met onderweg tal van bezienswaardigheden.
Voor de kinderen is er niet alleen voldoende te doen op het park zelf, ook zijn er in de omgeving diverse (overdekte) speelpaleizen, dierentuinen, leuke kinderbezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden. Kijk voor meer informatie hierover even verder op de site bij “faciliteiten”.
De inrichting….
Het park is zodanig ingericht dat jong & oud gedurende het gehele seizoen, samen maar toch apart en ieder op geheel eigen wijze lekker kan genieten.
Het eerste wat u ziet als u het terrein op rijdt, zijn de keurig nette standplaatsen met stacaravans en chalets.
Het achterste deel van het terrein – nabij de facilitaire voorzieningen en met een rechtstreekse uitgang naar de mooie omliggende omgeving – is ingericht met ruime comfortplaatsen voor de toeristische en seizoenplaatsen.
Het gehele terrein heeft verharde wegen, is verlicht en is voorzien van duidelijke bewegwijzering.
Het ontstaan….
Aangezien steeds meer vissers vroegen of zij op hun naast het kanaal Almelo-Nordhorn gelegen weiland konden overnachten, is de familie Hinken in 1970 op deze mooie locatie begonnen met de aanleg van een camping, toen Camping ‘t Visoord geheten. In 2002 is de camping door de jongere generatie overgenomen. Sindsdien doen wij er, samen met onze medewerkers, alles aan om ervoor te zorgen dat onze gasten met veel plezier van hun vrije tijd kunnen genieten. Ondanks dat Camping ‘t Visoord na al die jaren een zeer bekende naam had opgebouwd, hebben wij er in 2010 voor gekozen de naam te wijzigen in Recreatiepark/Camping De Weuste, omdat deze naam naar onze mening meer aangeeft wat wij allemaal te bieden hebben.


Bekijk de website: www.deweuste.nl/