De Klashorst – Rheeze

natuurcamping De Klashorst

Er zijn vele campings in het Vechtdal Overijssel, maar er is maar één natuurcamping De Klashorst! De Klashorst is een natuurcamping in de mooiste zin van het woord. U vindt hier natuur, ruimte, rust en gastvrijheid in alle dimensies. U geniet van de rust van de stilte, opgevrolijkt door zingende vogels, maar ook de rust van onthaasten en zorgeloosheid.
Natuurcamping De Klashorst is gesitueerd op een uniek plekje, in een bijzonder gebied.
Vechtdal
Het Vechtdal is bijzonder, omdat het bijna alle landschapsstijlen biedt, van stroomdal tot loofbos en van zandverstuiving tot heidevelden. Er is ook veel agrarisch gebied, geaccidenteerd door enken en glooiingen. Dus of uw voorkeur nu uitgaat naar bos, weidse gebieden of water, het is er allemaal!
Staatsbos
De Klashorst ligt letterlijk aan de rand van een groot Staatsbos met veel fiets- en wandelpaden. Het is een gemengd bos met stuwwallen en een ven dat in gebruik is als recreatieplas. Als uitloper van dit bos van Staatsbosbeheer ligt tegenover de camping natuurgebied De Uilenkamp, rond een in ere herstelde meander van de Vecht, waar vrij gestruind mag worden.
Flora en fauna
In het Vechtdal komt u reeën, hagedissen, vlinders en zelfs adders tegen. Vele weidevogels broeden in de weilanden. In en rond de bossen ziet u volop roofvogels als sperwer, buizerd en havik. De rode bosmier maakt er mierenhopen van wel een meter hoog. Wie er oog voor heeft komt de meest uiteenlopende bloemen en planten tegen. Ook in natuuractiviteitencentrum De Koppel in Hardenberg kunt u heel veel te weten komen over de natuur rond De Klashorst.
Agrarisch gebied
In en rond het Vechtdal zijn nog vele agrarische bedrijven. U kunt tijdens een fiets- of wandeltocht de diverse gewassen zien, maar het kan heel interessant zijn om eens een bijzonder agrarisch bedrijf van dichtbij te bekijken! Wat dacht u van een koe-safari of kippen kijken in een skybox?


Bekijk de website: www.campingdeklashorst.nl