Minicamping Swaenebloem – Uitgeest

Swaenebloem
Mini camping “de Swaenebloem”. Mini camping de Swaenebloem ligt in een prachtig natuurgebied van Uitgeest(provincie Noord-Holland) aan het Uitgeestermeer en dichtbij de duinen het strand en de zee.
Alle 33 plaatsen zijn zéér ruim opgezet en een ieder kijkt uit op het fraaie polderlandschap.De sanitaire voorzieningen zijn voor dames en heren gescheiden.De benodigde toiletten,wasbakken en douches(zonder douchemuntjes) zijn aanwezig en is er onder een overkapping gelegenheid om af te wassen,tevens hebben wij een speciale afvoer voor het chemisch toilet.Uiteraard is dit alles schoon en verzorgd. Een centrifuge ,waarvan het gebruik gratis is en een wasmachine(tegen betaling) zijn aanwezig.
Op het campingveld heeft u de beschikking over 6amph. electriciteit.Watertappunten zijn op het veld aanwezig.
Voor de kleintjes onder ons hebben wij een zandbak een schommel en een wip.Tevens is er een jeu de boullesbaan op de camping.
Op loopafstand ligt het Uitgeester-Alkmaardermeer, twee jachthavens en het recreatieterrein ‘het Zwaansmeer’. Hier kunt u zwemmen, vissen, surfen vanaf de surfoever of genieten op de speel- en ligweide. Het gebied heeft een toilet/e.h.b.o.-gebouw, een snackwagen en parkeerplaatsen. Voorts starten vanaf dit gebied de vier kanoroutes.Kanoverhuurbedrijf de Aker ligt op loopafstand van onze camping. Daarnaast zijn er diverse gezellige en sfeervolle restaurants in de buurt die uitzicht hebben over het Uitgeestermeer. Het is ook mogelijk om bij de zeilschool zeillessen te volgen of een zeil- of motorboot te huren. Castricum aan Zee ligt niet ver bij ons vandaan en is prima met de fiets of auto te bereiken.
Fietsroutes genoeg in de omgeving,de bekende Pontjesroute,waarbij u met diverse pontjes over wordt gevaren, gaat zelfs langs onze camping!
Wij liggen centraal ten opzichte van de grote steden Alkmaar,Haarlem,Hoorn en Amsterdam.Allen zijn prima te bereiken vanaf treinstation Uitgeest.
Alkmaar is vooral Hollands kaasstad. Gedurende het seizoen wat vanaf de eerste vrijdag in april t/m de eerste vrijdag in september loopt, wordt hier op vrijdagmorgen van 10 tot 12.30 uur een traditionele kaasmarkt gehouden.
Vergeet u ook niet een bezoek te brengen aan de Zaanse Schans met zijn prachtige molens. U kunt hier prima met de fiets naar toe, maar ook met een sloep kunt u hier een leuke tocht naar toe maken!
Dat is het leuke aan onze camping,landelijk gelegen en toch overal zo dichtbij!
minicamping de Swaenebloem heeft draadloos internet op de kampeerplaats!


Bekijk de website: www.swaenebloem.nl/