Fort Spion – Loosdrecht

Fort Spion
Tegenwoordig is Fort Spion o.a. ingericht als een kleine eenvoudige camping. Geen kantine, bingo, zwembad of speeltuinen maar een mooie kleine camping op een historische plek. Douches en toilet zijn in het fort aanwezig. Er is parkeerplek voor ca.5 auto’s maar er is geen plaats voor vouwwagens,campers of caravans
Kampeerders met een tent kunnen een plek uitzoeken op het grasveld achter het fort. Er zijn 10 kampeerplaatsen. Overnachten is ook mogelijk in de kleine remise (plaats voor 2 personen, te huur per nacht) of in het bomvrije wachthuis (met kruitopslag en projectielenmagazijn), (max. 4 personen, te huur per week, weekend of midweek).
Geschiedenis:
Fort Spion is een onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Deze verdedigingslinie is aangelegd tussen 1815 en 1885 en fungeerde -met de nodige aanpassingen- tot 1940 als een van de hoofdverdedigingslinies van ons land.
De Nieuwe Hollandse Waterlinie lag tussen de Zuiderzee en de Biesbosch en omvatte 68 verdedigingswerken, honderden betonwerken en een aanzienlijk inundatiegebied. Dit inundatiegebied, dat onderwater gezet kon worden, zou vijandelijke troepen tegenhouden.


Bekijk de website: www.fortspion.nl