t Diekshoes – Winterswijk

Camping Diekshoes

Diekshoes-050nze boerderij ligt in het buitengebied van Winterswijk in de Achterhoek, aan een rustige, doodlopende zandweg, op een paar honderd meter van de Duitse grens. Voor uw uitstapjes, wandelingen en boodschappen kunt u zowel in Duitsland (Burlo 2 km,Oeding 3 km) als Nederland (Winterswijk 7 km) terecht.
De oppervlakte van ons terrein is ruim 1,5 hectare; een groot deel is omgeven door houtwallen. Er is weinig bebouwing te zien. Verder ziet u weides, afgewisseld met bosschages, het voor de Achterhoek zo typerende coulissenlandschap.Het is hier meestal stil, én donker. We respecteren deze duisternis door op ons terrein met licht/bewegingsmelders te werken.We hebben een helyofytenfilter om het afvalwater te zuiveren, er zijn zonnepanelen en we scheiden ons afval zoveel mogelijk.
Op pad in de natuur
Het Duitse bos is op loopafstand, aan de overkant ligt het Nonnenveen, een uniek natuurgebied met een unieke flora en fauna. Dichtbij is ook het Wooldse Veen,
met onlangs aangelegd voetpad. In de directe omgeving zijn  vele schitterende wandel- en fietspaden, waaronder o.a. het Noaberpad, Scholtenpad, Komiezenpad en Flamingopad. Inmiddels is er een uitgebreid fiets-knooppuntennetwerk gerealiseerd. Ook in Duitsland wordt hieraan gewerkt.


Bekijk de website: www.diekshoes.nl