Kemperplas – Vethuizen

Camping de Kemperplas
Camping de Kemperplas ligt in het buitengebied tussen ’s-Heerenberg en Doetinchem. Ontdek de prachtige omgeving van de camping o.a. door het grensoverschrijdende netwerk van fietsknooppunten. U bepaalt zelf de gewenste fietsroute en afstand. Vrijheid en flexibiliteit staan voorop! Onderweg wijzen bordjes naar het volgende knooppunt van de route.
In ‘s-Heerenberg bevindt zich kasteel Huis Bergh, waar de heren van den Bergh zetelden. In het kasteel zijn tal van schilderijen te bezichtigen. Ook het oude stadscentrum met onder andere de omwalling en de Plantage, een parkbos juist ten westen van Huis Bergh, trekken veel toeristen. In de directe omgeving ligt het natuurgebied Montferland, een heuvelachtig bosgebied tot 93 meter hoog dat door fietsers, wandelaars en paardrijders druk bezocht wordt.
Door het landelijke karakter van de Achterhoek is Doetinchem uitgegroeid tot het centrum van deze streek. Veel Achterhoekers maken gebruik van de voorzieningen die Doetinchem te bieden heeft zoals winkels, scholen en de schouwburg.
Over de grens is ook van alles te bezichtigen. Denk hierbij aan de Promenade van Emmerik, Schloss Wasserburg te Anholt en winkelen in Bocholt of Kleve.


Bekijk de website: www.kemperplas.nl