Het Bergumermeer. Wat is er te doen?

Voor velen is het Bergumermeer een onbekende plek. Een groot meer gelegen in Friesland dat uitermate geschikt is voor een heerlijke vakantie. Lekker aan het water verblijven, watersporten ondernemen en genieten van het mooie Friesland. In dit artikel maak je kennis met het Bergumermeer, de omgeving en wat er allemaal te doen is. Lees verder en bereid je voor op een waanzinnige trip met het gezin of met de liefde van je leven.

Waar ligt het?

Het Bergumermeer ligt gelegen in de buurt van Burgum, een klein plaatsje op 15 minuten rijden vanaf Leeuwarden. Het fijne aan dit meer is dat het zo centraal gelegen is. Vanaf hier kun je overal in Friesland vrij eenvoudig met de auto komen. Je verblijft aan het Bergumermeer en vanaf hier kun je ontdekken wat Friesland allemaal te bieden heeft. Het plaatsje Burgum ligt ongeveer op 2 uur rijden vanaf Utrecht vandaan. Vanaf hier is het een uurtje rijden naar de wadden, 30 minuten naar het plaatsje Dokkum en 20 minuten naar Heerenveen. Kortom, je hoeft je niet te vervelen! 

Wat is er allemaal te doen?

Er is genoeg te doen rondom het Bergumermeer en in de omgeving. Watersporten zoals zeilen en het varen op een bootje zijn de highlights. In deze omgeving vind je heel veel rust, wat je in andere delen van Nederland niet snel zult ervaren. Bovendien kun je veel dagtripjes maken naar verschillende delen in Friesland. Vanaf hier kun je de wadden bewonderen, natuurparken bezoeken, steden tripjes maken naar nabijgelegen steden zoals Dokkum en Sneek en vooral genieten van heerlijk eten. De meeste mensen die een tripje boeken naar het Bergumermeer krijgen hier geen spijt van. Deze bestemming is zeer geschikt voor families, solo reizigers en couples. 

Waar verblijven?

Er zijn verschillende hotels en vakantieparken in de buurt. Wil je echt aan het meer zelf verblijven dan is vakantiepark Bergumermeer de enige optie. Zo kun je met een vakantiehuisje of een kampeerplek verblijven aan het water. Je loopt je tent of huisje uit en kunt direct beginnen met een leuk boottochtje. Ook wordt er op dit park veel georganiseerd voor families met kinderen. Je kinderen worden een dagje vermaakt zodat jij en je echtgenoot er even lekker op uit kunnen trekken en van de rust kunnen genieten. Zeker wanneer je een jaar hard gewerkt wordt is een vakantie naar Friesland een mooie beloning waar je zeker geen spijt van zult krijgen.

Bekijk de website: