De Dobbe – Kollumerzwaag

Minicamping de Dobbe,

gelegen in de “Friese wouden”, is een paradijs in Friesland voor de ware rustzoeker. Het begrip de “Friese Wouden” doet denken aan een bijzonder landschap in Friesland.
Een wondermooie afwisseling van weilanden, houtwallen, elzensingels, poelen en dobben. Sinds 2006 heeft het gebied de status “nationaal landschap”. In dit fraaie coulissenlandschap liggen verscholen in het groen de poelen en de dobben. Dit zijn waterplassen die zijn ontstaan in de ijstijd. De naam “Minicamping De Dobbe” ontleent zich dan ook aan deze kleine natuurgebiedjes in Friesland.
De camping is gelegen in een prachtig gebied in Friesland waar u in alle rust en ruimte van de natuur kunt genieten. De omgeving biedt u mooie fiets- en wandelmogelijkheden. Met het fietsroutenetwerk en de historische wandelpaden ontdekt u het knusse karakter van de “Friese wouden”.
Rust en natuur gegarandeerd dus! Maar met steden als Dokkum, Leeuwarden en Drachten in de buurt behoort een paar uurtjes winkelen ook tot de mogelijkheden. Voor de broodnodige boodschappen kunt u o.a. terecht bij diverse supermarkten in de naburige dorpen Zwaagwesteinde, Buitenpost en Surhuisterveen.


Bekijk de website: www.minicampingdedobbe.nl